21-02-07

!!! JIPPIE JI-HA !!! THE FRESH OP DE NEW VIBES-CD !!! JIPPIE JI-HA !!!

 

New Vibes (bewerkt) - 2 januari 2007 (1)(klein)

Aanhoort het heugelijke nieuws, aanhoort het heugelijke nieuws: The Fresh doet mee aan het project New Vibes, dat nog onontdekte, maar beresterke Vlaamse groepen op de kaart wil zetten. Dit aan de hand van: een top-cd met twee nummers van elke band. Van The Fresh mag u twee van hun sterkste songs verwachten: het heftige 'This Is It' en het sfeervolle 'Start All Over Again'. Meer info op www.newvibes.tk (waar de cd reeds in voorverkoop te bestellen is).

11:32 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - dinsdag 6 februari 2007

 

De laatste bijeenkomst van ons frisse viertal de komende tijd - repetitie en optreden begin volgende maand uitgezonderd. De stemming is opperbest en we vliegen meteen in een flukse set met het oog op de New Vibes-persconferentie op 10 maart aanstaande. We verzinnen een ingenieus carousselconcept waarbij we de songs in vaste clusters indelen, waarbij we de mogelijkheid inbouwen om ze ad infinitum en aangepast aan de omstandigheden van het moment te herhalen. De theorie ziet er top uit, de praktijktest volgt.

Tevreden met de resultaten van een eerste run-through zien we af van een tweede keer alles doorspelen en gaan we - zoals immer - verder met de exploratie van onontgonnen muzikale horizonten. Ditmaal pakken we 'The Locomotion' 'voor echt' aan en we gaan op zoek naar een pakkend arrangement. We jammen lekker weg, The Seamstress zingt de longen uit het lijf, we lijken ergens te zullen gaan komen, maar dan blijkt dat het al 'n eind na tienen is. Conclusie: na ons winterslaapje zullen we locomotief terug op gang moeten trekken!

11:31 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - 31 januari 2007

 

De laatste repetitie voor Tremendous' vertrek richting Parijs, waar hij de lokale drummersgemeenschap gedurende drie maanden zal inwijden in enkele van de subtielere en gewiekstere ritmes van de Lage Landen, nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om de vertrouwde setlist nog een aantal keren door te spelen, kwestie van alles zo goed mogelijk in de vingers te hebben voor we in winterslaap gaan.

De oudere en nieuwere nummertjes gaan over het algemeen vlot, al moeten falende geheugens hier en daar een handje geholpen worden - de tien-track-proefopnames-cd zal de komende tijd ook voor onszelf een bijzonder handig instrument worden, zo kunnen we nu reeds vaststellen. Afgezien van het muzikale moet uiteraard eveneens de administratie gereorganiseerd worden: taken worden herverdeeld, de nodige informatie en werkmateriaal uitgewisseld.

Mijmerend over verleden en toekomst drinken we een pintje tussendoor, grappend en grollend genieten we van elkaars gezelschap en we weten: we zullen dit en de muziek een tijdje moeten missen.

11:14 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |