24-01-07

Repetitiedagboek - vrijdag 12 januari 2007

 

Eerste samenkomst sinds de succesvolle opnames in de kerstvakantie en die zijn meteen ook gespreksonderwerp numero uno. We zijn benieuwd naar het eindresultaat, hebben alle vertrouwen in Erik Van Biesen, maar weten tegelijk dat we nog even geduld zullen moeten oefenen. Ach, uitgesteld plezier is des te fijner.

Op muzikaal vlak besluit we onze playlist de komende weken te laten voor wat ze is, kwestie van te kunnen focussen op de exploratie van nieuwe en onontdekte klankmatige horizonten. Aangezien geen van onze songschrijvers meteen een nummertje klaar heeft, besluiten we om dan maar 'a trip down memory lane' te nemen. Op zoek naar een vergeten juweeltje stoten we op het opnametoestel op de ruwe diamant 'Love Of The Land'. Sterk van melodie, maar met een rammelend arrangement. Via een jamsessie proberen we de song een tweede, en geslaagder leven, te bezorgen. Het resultaat nemen we op, volgende week volgt een kritische analyse.

'Get Back' is de 'golden oldie' van de avond en al snel blijkt dat die Beatles ook zonder studiotrucjes een keigoeie band waren. We struikelen vaak en overtuigend. Het is moeilijk om er tegelijk vaart en kracht in te krijgen. We geven niet op, maar vorderen tegelijk weinig. We zien wel.

20:17 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.