24-01-07

Repetitiedagboek - dinsdag 16 januari 2007

 

We beluisteren de opname van 'Love Of The Land' en stellen we vast: dit lijkt nergens naar. Terug naar af. In plaats van voor een funky en hoekige invalshoek, kiezen we nu voor sfeervolle rust en stemondersteunend samenspel. Dit lijkt beter te werken: de trage akkoordaanslagen in de beginsrofe harmoniëren mooi met de vocalen en de invallende ritmesectie geeft het nummer op een onverwachte, maar passende manier de nodige body. De overgang naar het refrein spelen we ingehouden en het iets steviger refrein klinkt op magische wijze tegelijk koek en gepassioneerd. Een nieuwe opname leert dat dit de juiste weg is.

'Get Back' blijft anders dan LOTL ook nu sukkelen van begin tot eind. Hier en daar stellen we misschien lichte vooruitgang vast (of is het gewoon auditief bedrog), maar het blijft trekken en sleuren zonder goed te weten hoe of wat te beginnen. Maar opgeven doen we niet. Doorgaan zullen we.

Tijdens één van de vele bierpauzes bediscussiëren we het opstuurplan-richting-deskundigen van onze 10-nummer-cd nog eens en vanavond komen we tot de slotsom: dit project heeft in het licht van de opnames bij Erik geen zin meer. Jammer maar helaas.

20:29 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.