09-01-07

Opnamedagboek - woensdag 3 januari 2007

 

Vroeg uit de veren vandaag. Verzameld aan het repetitiehok om min of meer klokslag negen uur pakken we de instrumenten nauwgezet in. De studio in de Spitaalpoortstraat blijkt klein en ietwat rommelig, maar tegelijk erg knus. We voelen ons meteen op ons gemak. Daarbij helpen zeker ook de innemende persoonlijkheden van studioman Erik en zijn even later opduikende helpende hand Jouri (gitarist bij Super Sans Plomb).

Erik en Jouri nemen ruim de tijd om de instrumenten, met name de drums, op te stellen en van de nodige microfoons te voorzien. Het secuur uittesten van de geplaatste micro's vraagt eveneens behoorlijk wat tijd. Tegen een uur of twee is alles dan klaar voor een eerste proefopname. Blij aan de slag te kunnen, spelen we 'Start All Over Again' enkele keren door. Erik geeft aanwijzingen, maant ons aan te blijven letten op het samenspel en brengt samen met Jouri de laatste klankmatige wijzigingen in de instellingen aan. Dan, rond een uur of drie, is het volgens de studioploeg het ideale moment voor de lunchpauze. Enigszins bezorgd om het tijdsmanagement haasten we ons een broodje met soep te gaan eten in een verzorgde zaak om de hoek.

Om half vier zitten we opnieuw in de studio. In enkele takes hebben we een bruikkare versie van 'SAOA' - althans van drum en bas (geleid door de gidszang in de hoofdtelefoons). Sadza speelt er in een paar pogingen de gitaar bij, plus - profiterend van het feit dat Sir Ambush en TS even om een broodnodige bak bier zijn - een melodieus overdubje op de refreinen. Bas en drums van 'This Is It' staan op band nog voor we goed en wel begonnen zijn (magistrale ingreep van Erik om een als proef bedoelde, maar intens gespeelde opname als definitieve versie voor te stellen). Ook de gitaren gaan vlot en dan is het tijd voor de zang. Een verkouden Sadza vreest voor een débâcle, maar de leadzang van de beide nummers vraagt slecht een tweetal takes. Ook SA en TS zingen professioneel hun partijen in, TS verricht vervolgens wonderen met de tamboerijn, en op een dikke drie uur zijn de twee nummers goed en wel ingeblikt. We beseffen: de grondige technische voorbereidingen getroffen door Erik en Jouri liggen aan de grondslag van dit succesje.

Na nog even luisteren en napraten - en achteraf een frietje, keren we moe maar welgemutst huiswaarts. Bij het slapengaan kijken we nog even in ons hart en we besluiten: dit was zonder meer een fijne en vruchtbare dag.

20:54 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.