08-12-06

Repetitiedagboek - woensdag 6 december 2006

 

Sinterklaas is ook in het repetitiehok langs geweest ! (puur toeval eigenlijk: niemand had ’n brief geschreven, maar Sir Ambush was vorige week – zo zat als een kanon – één van z’n schoenen vergeten met daarin ’n halve pint bier – dit in de context van het willen aantonen van de koelende/isolerende werking van een half uur in de gematigde vrieskou geplaatst schoeisel bij gebrek aan frigo-installatie – vandaar). We zijn dolblij wanneer we een 8-pack Jupiler ontdekken – helaas geplaatst nabij de chauffage (bij gebrek aan schouw). We zeggen dankuwel aan Sint-Nicolaas en zijn piet en gaan over tot de dagorde.

Eerste punt is het bijstellen van ons nieuwe actieplan op voorstel van een ontnuchterde SA. We geven onszelf wat meer tijd voor het inwinnen van feedback, maar het opnameschema blijft gehandhaafd. Mochten de resultaten van de rondvraag achteraf danig afwijken van de zelf gemaakte keuzes, dan blijven bijkomende opnames een mogelijkheid. Zo gezegd zo gedaan.

We spelen eerst de tien geselecteerde nummers ‘ns door en beginnen dan met enkele ‘takes’ ‘voor echt’. ‘Sweet Marie’ nemen we drie keer op en de laatste versie klinkt al niet onaardig. Het eindrefrein kan nog mooier: wat lichter op de hand - het beeld van dartelende elfjes in de ochtenddauw geeft ons muzikale ideaal goed weer. ‘Start All Over Again’ staat er in één keer op en na beluistering zijn we erg tevreden over de opname die bijzonder dynamisch en doorleefd klinkt, een enkele onorthodoxe noot in de samenzang daargelaten. ‘In The Bag’ proberen we een aantal malen, zonder bevredigend resultaat evenwel.  

11:21 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.