05-12-06

Repetitiedagboek - vrijdag 1 december 2006

 

We beginnen met het spelen van een aantal oudere – en ook nieuwere – nummertjes; bij ‘This Is It’ veranderen we nog ’n detail in de baspartituur in het middenrefrein en we smaken de subtielere drumaccenten in de strofes wel. Bij ‘In The Bag’ doubleren we de eindrif met bas en de drum speelt een meer ondersteunend ritme: we rocken de pannen van het dak (figuurlijk uiteraard, anders zou het wel heel vervelend zijn).

Vandaag maken we ruim tijd voor het bespreken van enkele hangende kwesties. De geplande uitbreiding van ons opnameplan (via 5/6 in plaats van 4 sporen), kent immers een financieel staartje in de zin dat we door die keuze ons genoodzaakt zien tot de aankoop van minstens één extra microfoon. Dankzij onze cursus geluids- en opnametechieken eerder dit jaar kunnen we hier gelukkig met kennis van zaken over discussiëren. Afhankelijk van prijzen en budgetten gaan we voor een C1000/C3000 en/of een D112. Sadza zoekt de financiën uit.

De keuze van nummers voor de demo is het volgende gespreksonderwerpen. We maken talrijke lijstjes en bespreken vele opties, argumenten worden aangedragen en soms ook weer begraven, woorden worden uitgewisseld, overdacht, bedacht, doordacht. Slotsom is dat we op de twee aanstaande repetities 10 liedjes zullen opnemen via ‘parallel miking’, die branden op CD en vervolgens opsturen naar een select team van deskundigen. Aan de hand van hun beoordelingen zullen we eind december de definitieve keuze maken. Schor van het vele debatteren is het dan tijd voor het nuttige van enige biertjes in ons vertrouwde ‘Volkshuis’.

10:55 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.