30-11-06

 Repetitiedagboek - vrijdag 29 september 2006

 

Deze week liep er via agent Peter een mailtje binnen met de vraag of we een akoustisch zondagnamiddagoptreden in Cadzand - voor de mensen bij we eerder deze zomer te gast waren voor het Stormfestival - zien zitten. We bekijken even of dit haalbaar is en besluiten de uitdaging aan te gaan: een set van onze zachtere nummers op ingetogen wijze aan een publiek voorstellen, lijkt ons wel wat.

Over dan tot de orde van de dag. We brengen alles in gereedheid voor een eerste 'parallel miking'-opname en stellen gaandeweg vast dat we nog één micro te kort komen. Gelukkiglijk meldt Tremendous dat de kas nog net de kost van de aankoop van één extra micro kan dragen (oefie !). De eerste effectieve opnames tonen aan wat theoretisch reeds vaststond: dit is dé weg om een swingend geluid te krijgen die one potente songs tot hun recht laten komen.

Na het doorploegen van enkele oudere nummertjes, kwestie van het vingergeheugen op peil te houden, bespreken we welke liedjes in aanmerkingen zouden komen voor een nieuwe 'parallel miking'-demo. Debutant 'This Is It' maakt een goeie kans, ook 'Start All Over Again' en 'Bring It On' worden onder voorbehoud genoemd. We zijn graag streng voor onszelf, want we weten: hier worden we sterk van !

11:19 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - woensdag 27 september 2006

 

De eerste keer in een welriekend repetitiekot. Het voelt aan als thuiskomen. Allemaal moeten we wennen aan de nieuwigheid en de propreteit. We genieten met volle teugen.

Ook op muzikaal vlak biedt deze kleine omwenteling kansen: we kunnen nu eindelijk aan de slag met het 'back tot basics'-project. Al snel zijn we verwikkeld in een boeiende discussie over het plaatsen van de opname-micro's en het positioneren van de muzikanten en versterkers. We besluiten te gaan voor een (voor ons) geheel nieuwe en revolutionaire opnametechniek die we 'parallel miking' dopen. Ingaan op de bijzonderheden zou ons hier te ver leiden, maar het resultaat belooft niets minder dan fenomenaal te zijn. 

De rest van de tijd spelen we onze nummertjes door en besteden we aan het optimaliseren van de structuur van 'This Is It'. Ook de eeuwige zoektocht naar nieuwe covers gaat door. Vandaag oppert The Seamstress 'Got My Mind Set On You' van George Harrison, wat ieders goedkeuring wegdraagt. Wat we er precies mee willen, is echter niet meteen duidelijk. Zien we volgende keer wel. 

11:01 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - zaterdag 23 september 2006

 

De grote dag. Wanneerde zon vanavond ondergaat, zo hopen wij, zal voor het eerst in lange tijd - sommigen zeggen sinds de dag dat paus Sylvester in Rome de keizerskroon op het hoofd van de weledele Karolinger plaatste - de lieflijke geur van dauw en lentebloesem uit ons hok opstijgen en zal de verderfelijke stank van ongewassen schimmels en grootsprakerige zwammen voorgoed verdwenen zijn.

Met ons drieën - Sir Ambush werd helaas opgeroepen voor een missie die ons niettemin allen aanbelangt: het verhinderen van de invasie van de wreedaardige Cromagnons, die met hun ruimteschepen tot op nauwelijks drie lichtjaren van planeet aarde genaderd waren (zo berichtte een vertrouwelijk CIA-rapport) - gaan we gezwind aan de slag. We pakken de zaken drastisch aan en demonteren het volledige lokaal, om vervolgens alles afgewassen en stofvrij op een ordentelijke manier binnen te plaatsen. Tonnen onbruibaar materiaal verdwijnen hierbij richting containerpark.

Hoogtepunt van de namiddag is de aankoop van een nieuw tapijt ter vervanging van de weggerotte lap stof die er voorheen lag. Bij Carpetland vinden we hoogwaardige kwaliteit voor een prikje en een later ligt de beizige herfstmat te blinken in ons herboren repetitiekot. Voldaan doen we die avond de deur in het slot en we trakteren onszelf op een heerlijke Turkse maaltijd in de immer gezellige Sleepstraat.

10:45 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - woensdag 20 september 2006

 

Terwijl we de komst van The Seamstress afwachten, beginnen we alvast met het herbeluisteren van 'This Is It'. De vorige week in de gauwte opgenomen versie klinkt niet onleuk, maar ook al te voorzichtig, ja, timide. Dit kan niet de bedoeling zijn, uitgangspunt was immers een opgewekt feel-good-nummertje. Sir Ambush suggereert een meer vuige rock 'n rol-aanpak, Tremendous en Sadza snappen meteen waar het om gaat, de beat breekt los de bas grolt en de gitaar rammelt. Na het moeizaam zoeken de repetitie voordien, vinden we nu instant de juiste groove. Samen met The Seamstress dan schaven we de stemmen nog wat bij en we bereiken een mooi voorlopig resultaat, dat op structureel vlak evenwel nog wel wat te wensen overlaat.

Enkele songs doorspelen doen we ook ditmaal, net zoals het drinken van een beperkt aantal biertjes (toch in verhouding tot de wereldproductie op één gemiddeld achturige werkdag tijd). Verder treffen we de laatste afspraken voor een project dat al enige weken in voorbereiding is: de-vaak-ten-berde-gebrachte-maar-tot-nog-toe-nooit-uitgevoerde-wegens-niet-altijd-even-groot-enthousiasme-maar-nu-onverkomelijk-geworden-wegens-dreigende-gezondheidsrisico's opkuisdag van het repetitiekot aanstaande zaterdag (hoezee !).

10:08 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-06

Repetitiedagboek - dinsdag 12 september 2006

 

Alweer even geleden dat we nog 'ns gewoon repeteerden, 'n herhaling van onze nummers dringt zich bijgevolg. We spelen de playlist door en enkele songs die nog in de afwerkingsfase zitten, 'Sweet Marie' en 'Life' met name. Het vingergeheugen laat ons niet in de steek en we swingen 'n aardig eind weg.

Tijd voor nieuw werk dan: 'This Is It' is de titel van de liedjesschets die Sadza vandaag aanbrengt en die valt wonderwel meteen in de smaak van de verzamelde bandleden. De eerste pogingen tot 'n arrangement gaan in de richting van intelligente poprock, maar volgende week zal bij 'n herbeluistering blijken dat dit genre eenvoudigweg te hoog gegrepen is wegens te subtiel voor 't stel vuige rockers dat we zijn.

De pauze herscheppen we deze repetitie tot 'n groot brainstormmoment. Na afloop van de succesvolle zomertournée hebben we nood aan 'n nieuwe overkoepelende gedachte 'that ties it all together', zoals onze angelsaksische buren 't zo mooi kunnen verwoorden. Briljante ingeving van 't moment luidt: 'back to basics' - de volgende demo zal lekker ruw gaan klinken, primitief opgenomen en alles 'live' gespeeld, niets overdubs of andere fancy toestanden meer !

19:02 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tourdagboek - vrijdag 1 september 2006

 

Op deze mooie zomeravond rijden we onder 'n heldere opkomende sterrenhemel welgemutst richting Oudenaarde. Onderweg smaken we 't genot even te gast te zijn op 't verjaardagspartijtje van TS' opa. We nuttigen 'n drankje en vullen onze hongerige magen alvast met 'n knabbeltje.

'n Klein halfuur en enig zoekwerk later bevinden we ons in JH Canavia, 'n aardig jeugdhuis voorzien van behoorlijk wat faciliteiten, zoals daar zijn een binnenkoer met talrijke terrastafeltjes desgewenst met bijhorende blonde biertjes. In afwachting van 't optreden installeren we ons in zwoele buitenlucht en we genieten van de eerst aantredende bands. Door vertragingen van diverse aard zullen we pas uren verder 't podium betreden. We vullen de tijd met vele verhalen, fopjes, en wilde-plannen-maken.

Tegen middernacht aan doen we ons ding en de lokale spoken reageren enthousiast. 't Geluid zit ook goed en we spelen de pannen van 't dak (althans - in alle bescheidenheid - voor zover we dat zelf kunnen inschatten). 'De cd-verkoop achteraf draait goed (terug in Gent zal 'n onverlaat er echter met de onbrengst vandoor gaan; aan de persoon in kwestie 'n welluidende en welgemeende: 'lullemans !') en 't publiek zal ons op 't einde van de avond tot winnaar van dit muzikale toernooi uitroepen. Verheugend.

18:33 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |