01-09-06

!!! GENIET !!! THE FRESH-E.P. ONLINE TE BELUISTEREN !!! GENIET !!!

 

De beresterke E.P. van The Fresh is heden beschikbaar in een super-de-luxe-versie met twee mega bonus-nummers en dit nog steeds tegen de absolute sterprijs van 3 euro (+ desgevallend 1 euro verzendingskosten) !

Dit professioneel opgenomen, gemixte en gemasterde juweeltje is nu meer dan ooit de ideale aanvulling in de collectie van iedere rechtgeaarde muziekliefhebber. Dus melomanen wereldwijd, bestel nu je exemplaar van deze niet meer te stoppen muzikale revolutie via de elektronische postbox elders op deze pagina of via thefresh@telenet.be.

Tracklist van dit waardevolle kleinood, dat nu ook online beluisterbaar (zie rechterkolom) is: 1. Come On Woman /// 2. Committed To The Cause /// 3. Easy Way Out /// 4. Before The Glimmer Fades (bonus track) /// 5. Caught By The Snow (bonus track)

13:27 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - donderdag 31 augustus 2006

 

Vandaag beginnen alvast met z'n drieën, The Seamstress komt iets later, want: heeft 'n autootje gekocht (hoezee !). We spelen 'Sweet Marie' in de vorige week herwerkte structuur 'n paar keer door, we werken nog wat aan de harmonieën, 't loopt vlot en Sir Ambush stelt voor om 't morgen maar meteen in de set op te nemen. Tremendous en Sadza zijn akkoord, we sleutelen nog wat aan de opbouw en stemvoering en tegen de tijd dat TS arriveert, is 't nummer compleet.

Kwestie van 't publiek van een goede show te verzekeren, oefenen we ook de rest van de set nog maar 'ns in. Enkele nummers - met name een traag en doorleefd 'Start All Over Again' - bewegen ons zelf bijna tot tranen (om misverstanden te vermijden: niet van pure ellende) en we voelen ons vrij scherp staan.

Tijdens de pauze stellen we ietwat onthutst vast dat we zowaar zo goed als niets te bespreken hebben (bij Bellissima !). Wel is er het voorstel van The Seamstress voor een nieuwe cover, een nummer van Juliana Hatfield. Ook luisteren we overweldigd naar hoe 'Purple Haze' nu weer 'in 't echt' klinkt en we genieten van enkele nummers van de Kings Of Leon.

Besluiten doen we met 't nog enkele keren doorspelen van het schier onontwarbare structurele kluwen van Blondie's 'Telephone'. De gedronken biertjes blijken hierbij - verrassing ! - geen zegen.

13:22 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - woensdag 23 augustus 2006

 

Vol zelfvertrouwen - of is hier sprake van hybris ? - besluiten we dat het vandaag doorspelen van de playlist geheel overbodig is. Liever gaan we aan de slag met het afwerken van liedjes die al een hele tijd rondslingeren en het uitproberen van nieuwe dingen.

Eerst overlopen we nog 'ns 'Life (ain't that precious no more)'. We besluiten dat het nu wel in een 'optreden-klare' vorm is geraakt en op een van de volgende publieksmomenten een première verdient (spannend !). 'Sweet Marie' is de volgende in de rij. Het basismateriaal - strofes, refreinen, riedeltjes, enz. - zit goed, maar de structuur laat te wensen over. We theoretiseren over wat zou kunnen werken, komen op iets uit, toetsen met de realiteit, en laten de muzen verder jamgewijs hun ding doen. Een proefopname leert dat we op de goede weg zijn.

Steeds op zoek naar fijne covers pakken we vandaag 'Got My Mind Set On You' aan, een ideetje van The Seamstress. Hoewel 't nummer op plaat bijzonder aanstekelijk klinkt, blijkt 't niet makkelijk om de ziel ervan te vatten. Al gauw vervallen we in een ietwat lompe stoemp. Overschakelen naar mineurakkoorden biedt in de toekomst misschien uitkomst, we zien wel.

13:04 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - dinsdag 22 augustus 2006

Na een welverdiende rustperiode om te bekomen van de stress die het tourleven met zich meebrengt (je denkt: je hebt de kans om allerlei leuke plaatsen te bezoeken en nieuwe contacten te leggen, maar verder dan de zoveelste kille backstage kom je eigenlijk niet), zijn we vandaag weer te samen verzameld om nieuwe muzikale plannen te smeden.

We halen even herinneringen op en denken met veel smaak terug aan de alleereerste band-BBQ ooit, die ook door de respectievelijke wederhelften - nieuwsgierig naar wat partnerlief altijd toch uitvreet op die zogenaamde repetities ('Kennen jullie die nummers nu nog niet ? Zo moeilijk klinken ze anders niet !') goed verteerd werd.

Volgende week vrijdag optreden in Oudenaarde, dus het lijkt een niet al te gel idee om toch even na te gaan of we onze set nog spelen kunnen. Een goed halfuurt later voelen we ons gerustgesteld door wat we gehoord hebben: een geöliede swingmachine. Zo blijft er nog tijd voor het overlopen van enkele werkpunten. Nieuwere nummers als 'Sweet Marie', 'Life' en cover 'Hanging On The Telephone' krijgen we opnieuw in de vingers.

 

12:49 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |