01-09-06

Repetitiedagboek - woensdag 23 augustus 2006

 

Vol zelfvertrouwen - of is hier sprake van hybris ? - besluiten we dat het vandaag doorspelen van de playlist geheel overbodig is. Liever gaan we aan de slag met het afwerken van liedjes die al een hele tijd rondslingeren en het uitproberen van nieuwe dingen.

Eerst overlopen we nog 'ns 'Life (ain't that precious no more)'. We besluiten dat het nu wel in een 'optreden-klare' vorm is geraakt en op een van de volgende publieksmomenten een première verdient (spannend !). 'Sweet Marie' is de volgende in de rij. Het basismateriaal - strofes, refreinen, riedeltjes, enz. - zit goed, maar de structuur laat te wensen over. We theoretiseren over wat zou kunnen werken, komen op iets uit, toetsen met de realiteit, en laten de muzen verder jamgewijs hun ding doen. Een proefopname leert dat we op de goede weg zijn.

Steeds op zoek naar fijne covers pakken we vandaag 'Got My Mind Set On You' aan, een ideetje van The Seamstress. Hoewel 't nummer op plaat bijzonder aanstekelijk klinkt, blijkt 't niet makkelijk om de ziel ervan te vatten. Al gauw vervallen we in een ietwat lompe stoemp. Overschakelen naar mineurakkoorden biedt in de toekomst misschien uitkomst, we zien wel.

13:04 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.