09-08-06

Tourdagboek - vrijdag 21 juli 2006

 

Nationale feestdag ! Vandaag spelen we voor vorst en vaderland in het hemelse Meerbeke, dorpje op 't kuispunt van steenwegen, 't hart reeds lange tijd doorsneden door 't oprukken van 'n heilzame moderniteit. Jeugdehuis Het Uur blijkt goed voorzien van lokalen en randapparatuur en de kleine concertzaal is een oord van koelte en bezinning op 'n snikhete dag.

In alle rust stellen we op, testen alles uit, en merken dat alles snor zit. Tijd voor frietjes eten dan en lekker poolen in 'n nonchalant gezellige backstageruimte (of dat is toch wat we er van maken). Twee teams - Tremendous en Sir Ambus versus The Seamstress en Sadza - strijden op 't scherp van de snee, maar eerstgenoemde tandem haalt 't tenslotte in vijf fel bevochten spelletjes met 'n nipte 3-2-overwinning. Ondertussen zijn er de nodige mensen opgedaagd en kunnen we ons ding doen.

Voor 'n dertig man die bereid zijn 'n donkere krocht boven 'n zwoel terras te verkiezen (waarvoor onze oprechte dank) spelen we ons nummertjes en die gaan er vlot in. De mensen weten 't wel te smaken en blijven tot 't eind van de show luisteren en genieten. Na afloop doet The Seamstress haar ding en verkoopt 'n E.P.'tje of zes, altijd 'n goeie graadmeter voor 'n geslaagd optreden.

10:12 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.