12-07-06

Tourdagboek - zondag 9 juli 2006

 

De Kermisbraderie te Keerbergen is een evenement van eerste orde, zo stellen we al meteen vast bij het binnenrijden van deze parel der Brabantse Kempen. De lokale middenstand zet z'n beste beentje voor via tal van wel verzorgde en stilistisch verantwoorde kraampjes waar alles van gestreepte sokken tot geflambeerde viëtnamese loempiaatjes tegen een schappelijke prijs te koop is.

Ook aan cultuur is gedacht. Twee podia bakenen het braderieterrein aan weerskanten af en zorgen er aldus voor dat geen bezoeker ontsnappen kan aan de zoetgevooisde klanken die de locale economieraad voor het publiek heeft uitgezocht. Ons valt de eer te beurt om het gezellige KBC-podium rond de klok van elven in te wijden.

Voor een in slow-motion rondwaggelend publiek brengen we onze show, we gaan er volledig voor en we nemen de nodige artistieke risico's om de mensen een boeiende performance te bieden. Mensen aan de biertent wagen even  later een danspasje en ook een duo pluisberen reageert enthousiast. Opzet geslaagd.

09:00 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-06

Tourdagboek - zaterdag 1 juli 2006

 

Het citéetje in de Voetweg nabij de Overpoort mag een oase van rust heten in de drukke stad en studentenbuurt. De eerste aanblik is paradijselijk, weggestoken van de straatkant via een overwelfde toegang, heerlijk ver van alles en iedereen. Even heb je de indruk te zijn teruggekatapulteerd naar een vroegere tijd, naar een idyllische versie van de Industriële Revolutie. Wanneer we even later de lokale toiletten bezoeken en beseffen dat die zich des winters natuurlijk ook nog steeds buiten zullen bevinden, stellen we ons beeld bij en danken we de heer voor de uitvinding van de gasverwarming.

Het weer is warm en het traag arriverende publiek blijkt eertst nog even te willen genieten van de eigen tuin alvorens naar dit gezellige feestje af te zakken. Ons niet gelaten, op deze manier missen we in nabijgelegen kroegen geen minuut van de spannende kwartfinale Frankrijk-Brazilië. Rond een uur of elf is het dan zover, we stappen het podium op en doen ons ding. De respons is ietwat loom, maar achteraf verkoopt The Seamstress onze volledige voorraad cd's zodat we er toch gerust in kunnen zijn: de mensen hier mochten ons wel.

Tijdens een zakelijke bespreking achteraf besluiten we om eerstdaags contact op te namen met onze productie-eenheid in Noord-Vietnam, kwestie van de productiecapaciteit beter af te stemmen op de rijzende vraag. Pompi-Pompa-Pompi ! (zoals ze in het Oosten zeggen).

10:12 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - dinsdag 27 juni 2006

 

Aanstaande zaterdag treden we dan toch op, dus we weten wat gedaan. Opstellen van een nieuwe playlist, want we hebben nieuwe nummers klaarstaan die speelbaar zijn. Via getrapte verkiezingen komen we tot een aardig uitziend programma van een tiental songs, die we vervolgens in de meest voordelige volgorde zetten.

Daarmee is het zware werk voorbij en hoeven we de set enkel nog even door te spelen, en dat lukt behoorlijk vlot: als gepassioneerde automaten zetten we onze vingers, handen en voeten in de juiste posities en brengen onze kelen de juiste klanken op de correcte toonhoogte voort. Een klein uurtje later kunnen we ons content wijden aan het nuttigen van een biertje.

Slotstuk van de avond is het verder uitwerken van 'Sweet Marie'. We kiezen voor een heldere, krachtige structuur en bezinnen ons over de intro en eventuele andere instrumentale passages. We vinden inspiratie bij Creedence Clearwater en Thin Lizzy en gaan voluit voor een 'twin guitar-attack'. Dat klinkt leuk.

 

09:59 Gepost door The Fresh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |