02-06-06

Repetitiedagboek - woensdag 10 mei 2006

 

Voor het eerst in lange tijd hebben eens repetitie voor onszelf, d.w.z. we hoeven niet meteen een volgend optreden voor te bereiden. Dit blijkt een ware opluchting: de creatieve krachten waren al te lang ingetoomd geweest. Een uitbarsting van frisse ideeën is het resultaat.

Concreet gezien beginnen we met de herwerking van een 'gouwe ouwe' die nooit helemaal uit de verf was gekomen, een song getiteld 'Bring It On'. We beluisteren enkele oudere versie en schamen ons dood. Niettemin is onze blik scherp genoeg om de ruwe diamant te ontwaren die verborgen zit tussen bergen overtollige riffjes en brugjes, intro's en herhalingen. We ploegen, spitten en delven, werken ons kortom te pletter, en na enig structureel overdenken en herspelen tot alles weer in de vingers zit, hebben we voorwaar een stevig nummertje te pakken, waar The Stones - zeker vandaag de dag - de vettige vingers van zouden aflikken.

Ook 'long time no see': 'Life ain't that precious (no more)'. Het steppenlied over de dramatische Mongoolse inval in het Hongarije van 1242 wordt met overtuiging hernomen en krachtdadig verder uitgewerkt (stemmetjes hier, riedel daar). Aan het eind van de rit houden we een pompende groove over met huilende vocalen en een donderende finale.   

22:05 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.