11-04-06

Tourdagboek - zaterdag 1 april 2006

 

Alleen al de rit naar Ronse blijkt een inspirerende belevenis. De lichtende heuvels van de Vlaamse Ardennen in de maneschijn van de nacht: een sprookjesachtig zicht. En dankzij een goedmoedig GPS-systeem aan boord hoeven we ons ditmaal niet het hoofd te breken over de listige oriëntatieproblemen, die vorige ritten reeds vele malen herleid hebben tot een ervaring die wel iets weg had van het blind waden door ondoordringbare moeraswouden. 

Het festival van Jeugdhuis Zoobidoobi in het lokale cultuurcentrum ziet er tiptop uit. De organisatie loopt gesmeerd, licht en geluid zien er professioneel uit. In deze comfortabele omgeving voelen we ons al gauw op ons gemak en in afwachting van onze eigen prestatie genieten we van de bevreemdende soundscapes die de andere bands in elkaar weven.

Even voorbij het uur der spoken kunnen we dan aantreden. De mensen hebben er duidelijk zin in en 'Easy Way Out' brengt ze vanaf de eerste seconde aan het dansen. De interactie met het publiek verloopt uitstekend en er hangt doorheen het hele optreden een enthousiaste sfeer, met wervelende haardossen op het snellere werk en heupwiegende bekkens op de meer intimistische songs. Na afloop blijkt dat we de prijs voor beste van de avond in de wacht slepen. Onze beloning: roem in Ronse.

09:22 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.