30-03-06

Opnamedagboek - vrijdag 24 maart 2006

 

Op deze laatste cursusavond opnametechnieken is ruime The Fresh-delegatie paraat. Alleen Sir Ambush - die vandaag in de ogen van de wet in het huwelijksbootje stapte, maar al langer zijn hart tot in der eeuwigheid had verpand - ontbreekt. We laten de klokken luiden en blazen op onze toeters !

Programma vanavond is editen, mixen en masteren. Joris geeft kundige uitleg over de diverse operaties die de ruwe opnames moeten ondergaan voor er ook maar een begin met mixen kan gemaakt worden. We leren over de wonderen van crossfading, letten goed op en proberen ook zelf enkele dingetjes uit.

Het mixen zelf is boeiend, maar draait door tijdsgebrek al gauw uit op een race tegen de tijd. Het resultaat klinkt gehaast, maar toch zijn we tevreden. Ons producerstrio heeft op dat moment immers al toegezegd om het nummer eens in alle rust deftig af te mixen, en de voorlopige mix klinkt sowieso al best aardig. Ook de tweede groep heeft een leuke mix gemaakt en het is moeilijk, maar onnodig kiezen.

Achteraf zetten we nog een stapje in de wereld en kiezen 'of all places' 'Het Witte Paard' aan de Graslei uit. We maken kennis met de toch aparte, lokale manier van verwelkomen door alvast de overbodige stoelen keurig en recht op de tafels te plaatsen, wat een vervreemdend effect ressorteert, dat aanzet tot nadenken. Hier is een conceptueel kunstenaar aan het werk geweest, zoveel is duidelijk. Maar essentiëler: het bier vloeit en we proeven de showbizzwereld van binnenuit.

13:03 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.