20-03-06

Repetitiedagboek - vrijdag 10 maart 2006

 

Tweede lesavond van de cursus geluids- en opnametechniek. We worden vergast op een drietal avonden rond toverwoord MIDI, doordachte keuze van microfoontypes en vlotte mengpaneelbediening. We zijn enthousiast want kunnen de theoretische kennis die we twee weken terug opdeden nu in de praktijk omzetten, met name in het vooruitzicht van de opnames volgende week.

Behendiger dan ooit springen we nu om met druk- en draaiknopjes van diverse hoedanigheden, met zowel dynamische als condensatormicrofoons met kleine en grote memebranen, we kennen tot in het miniemste detail de legendevorming rond de U87-microfoon. Vanaf nu ook geen repetities in levende lijve meer, maar het louter doorsturen en bewerken van elkaars MIDI-files. Onze mengtafel zal ons in de toekomst niet langer verrassen met onverwachte norse buien: die monitorboxen geraken nu aangesloten ! 

Na afloop bespreken we de ontdekkingen in de nabijgelegen Ierse pub waar we ons tegoed doen aan enorme, de opgedane kennis in de geest ordenende pinten bier. 

11:54 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.