20-03-06

Opnamedagboek - zondag 19 maart 2006

 

Opnamedag nummer twee. Ditmaal geen nachtwerk, want afspraak om 9u15 in de vroegte te Gentbrugge, om vervolgens spoorslags naar The Art Factory in Roeselare te rijden. Daar aangekomen worden we opgewacht door lokale technicus Stéphane en diens goedlachse vriendin-met-dikke-buik Julie. We installeren alras onze apparatuur en verkennen de plek.

Tegen de tijd dat we een eerste opname kunnen maken, staat de zon alreeds aan het midden van de hemel en wanneer een eerste take van de backing track er integraal op staat, gaan we een hapje eten. Dat blijkt nog niet zo makkelijk in de stad Roeselare en na de benen voor enige tijd te hebben gestrekt, belanden we uiteindelijk aan in pizzeria San Marco, die evenwel een gewone snackbar blijkt te zijn. Jazeker: in het mysterieuze Roeselare is niets wat het lijkt.

Terug in de studio blijken de enkele biertjes van aan tafel hun werk te hebben gedaan: 'Caught By The Snow' staat er in een enkele take overtuigend op. Komen opnieuw de gitaaroverdubs aan de beurt: na wat inspelen, gaan ook deze vlot de band op - zij het dan dat er voor de solo een crashcourse psychologie bij komt kijken. Technici zijn duidelijk van alle markten thuis. Zoals steeds vraagt de zang de meeste tijd, maar eens iedereen opgewarmd en ingeleefd is geraakt, stellen zich ook hier geen noemenswaardige problemen.

Conclusie ca. 19u30: ook het tweede nummer staat waardig en sereen op tape. Benieuwd wachten we het mixresultaat van Stéphane in Oostduinkerke af. Op de terugweg zien we een vlucht zwanen drie cirkels in rechtse richting maken, wat we ervaren als een geruststellend voorteken. 

14:59 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.