22-02-06

Repetitiedagboek - dinsdag 21 februari 2006

 

Opnieuw bijeenkomst en petit comité. Sir Ambush blijkt op het eerder vermelde internationaal congres voor ritmesecties door zijn collega's (Bootsie, Larry, Paul, etc.) verkozen te zijn om planeet aarde te vertegenwoordigen in de 'Intergalactic Idol'-wedstrijd voor bassisten (fans van SA - en wie is er nu geen fan ? - kunnen voor hun held stemmen op www.intergalacticbassplayeroftheyear.com).

Tremendous, TS en Sadza hebben in het Damberd een afspraak met Wannes en Gert, de organisatoren van de vierdaagse cursus opnametechnieken, via dewelke The Fresh een nummer aan de eeuwigheid zal kunnen toevertrouwen. We maken kennis met deze sympathieke mensen, luisteren naar wat de bedoeling is, informeren nog wat verder, drinken een pintje en keren tevreden met wat we gehoord hebben huiswaarts.  

   

09:58 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - zondag 19 februari 2006

 

Repetitie in beperkte bezetting: TS en Sadza - Tremendous en Sir Ambush zijn samen naar een internationale conferentie voor 's werelds meest solide ritmesecties, alwaar ze een seminarie zullen geven met als titel 'groovy dynamics & funky interplay: a biogenetic view on the matter'.

Aan de orde vandaag is het verder proefopnemen van twee nummers waarmee we binnenkort naar de studio trekken. Sadza laat vooreerst enkele gitaarpartijen en backing vocalen horen voor 'Before The Glimmer Fades', die eventueel het overwegen waard zijn. Vervolgens waagt TS zich aan enkele takes voor de leadzang (we gaan voor breekbare stemmen), maar na enige tijd blijkt dat er misschien iets niet helemaal in de haak zit. Een vergelijking met een eerder opgenomen versie leert dat een langzamer tempo - gecombineerd met meer nadrukkelijke intonatie - mogelijkerwijs toch aangewezen is. Wordt voorgelegd aan de voltallige bandraad.

'Caught By The Snow' - eerder al 'ns opgenomen - gaat een stuk vlotter. Sadza zet na wat proberen de leadzang erop, TS doet de backings en laat zich volledig gaan op de 'moan & groan'-refreinen (waarbij TS naar eigen zeggen inspiratie haalt uit fantasievolle droombeelden over chique bordelen; we gaan hier omwille van de jeugdige lezertjes niet verder op in). Klinkt allemaal OK voorlopig, Sadza denkt verder na over extra gitaarlijnen en -klanken.

 

09:48 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-06

Repetitiedagboek - vrijdag 10 februari 2006

 

Vanavond zijn vooreerst de nieuwe opnameplannen aan de orde. Via Coming Bands wonnen we één opnamedag in The Art Factory in Roeselare, voldoende voor om één song op band te krijgen. Na gezamenlijk overleg kiezen voor de swingende rock 'n roll van 'Caught By The Snow', waarvan we even later een basisinstrumentale versie vastleggen, met de bedoeling aldus de volgende week de vocalen en bijkomende instrumenten te kunnen uitwerken.

Via mail ontvingen we bovendien het aanbod om op het Gentse conservatorium in het kader van de producersopleiding een nummer aan de eeuwigheid toe te vertrouwen. Hier opteren we voor de funkpop van 'Before The Glimmer Fades' - starring TS. We herhalen het nummer geduldig en laten vervolgens opnieuw onze recorder zijn ding doen (cf. supra).

Afsluiten doen we met het doorspelen van de herwerkte playlist - een aantal nummers krijgen met de terugkeer van TS nieuwe kansen. We denken aan dynamiek en eventuele bijkomende stemmen, en zo doende kent de avond een mooi en welluidend slotmoment (afgezien van de grote glazen bier die even later in het aftandse maar gezellige café Jos genuttigd worden).

  

10:15 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - woensdag 8 februari 2006

 

Reünierepetitie: The Seamstress is er voor het eerst in ruim vijf maanden opnieuw bij. Uit een bij-praat-babbel blijkt dat we vooral voor zoetgevooisde vocalen willen gaan, met spaarzaam gebruik van sax. Tremendous, Sir Ambush en Sadza spelen de nieuwe dingen - originals en covers - voor die sinds begin september het levenslicht hebben gezien, en TS voorziet die van de nodige, bruikbare commentaar.

Nog meer goed nieuws: op 7 april kan The Fresh optreden in Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie voor de Westvlaamse lancering van de nieuwe demo, een aanbod dat we met plezier aannemen. Op RockFM - waar woensdag ll. een interview werd opgenomen met de lokale rockmelomanen Guy, Noël en Gerry - draait single 'Easy Way Out' ondertussen meermaals per dag, zaak waarover we ons verheugen.

Tot besluit van een vreugdevol weerzien spelen we een aantal oudere songs met de nieuwe viermansformatie, en we stellen vast: TS is de dingen niet verleerd, de extra vocalen bezorgen de muziek meer contrast, afwisseling en gloedvolle glans. 

09:52 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-06

!!! MEGABANGELIJK !!! THE FRESH OP RADIO ROCK FM !!! MEGABANGELIJK !!!

 

Nu zaterdag 4 februari 2006, rond de klok van tienen op radio Rock FM (frequentie 107.7 FM of livestream via www.rockfm.be): interview met The Fresh en voorstelling van de gloednieuwe demo (nu ook te downloaden op de rockfm-site).

Week van 6-12 februari 2006: single Easy Way Out krijgt airplay op Rock FM. Niet te missen - men zegge het voort !

12:34 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |