30-01-06

Tourdagboek - vrijdag 27 januari 2006

 

Een geslaagde avond in Café Afsnis. De bijtende koude trotserend sleuren we met micro's en versterkers, nauwgezet stellen we ons materiaal op, waarbij we mogen rekenen op de bereidwillige medewerking van enkele aardige klanten, die hun gezellige zitje op het raampodium opgeven voor een mediokere stoel verderop. Alles blijkt perfect te werken, onze nieuwe The Fresh-letters - het resultaat van 5 jaren promotioneel denkwerk - ogen beeldig.

De eerste pint is ondertussen al binnen en welgemutst gaan we opwaarts, richting maaltijd. De immer vriendelijke gastvrouw heeft een lekkere chile con carne bereid, en wij smullen en eten ons buikje rond. Terug afgedaald blijkt dat de keet behoorlijk gevuld is, zo'n zeventig man - bekenden en minder bekenden - is opgedaagd om onze nieuwe werkstuk live in première te zien gaan.

We spelen een intense set, voelen ons op scherp staan. De hooks slaan aan, de samenzang maakt emoties los, de drumfills donderen, en de gitaren blazen afwisselend warm en koud. De respons is opmerkelijk, de mensen luisteren geboeid. Als bij een zwoele wervelwind is daar plots het einde en we laten het publiek ietwat verweesd achter. Geen nood echter: elkeen wordt de mogelijkheid geboden de nieuwe demo te kopen tegen de sterprijs van 3 euro en daar wordt gretig op ingegaan. Hoezee, wij zijn tevree !  

09:28 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.