09-01-06

Repetitiedagboek - zondag 9 januari 2006

 
De koude verbijtend en met lopende rode neuzen vinden we onszelf op deze laatste avond van het kerstverlof eens te meer terug in een kil hok in de brousse van Gentbrugge. Onze setlist spelen we snel even door en enkele slordigheidjes daargelaten klinkt alles fris - krachtig waar het moet, gevoelig waar het kan. Aangezien alles uitermate vlot verloopt, is er ruim de tijd voor de ontwikkeling van nieuwe muzikale ideeën.
Nieuw ? Wel, niet allemaal zo heel erg nieuw. Sadza stelt een licht gewijzigde versie van het eerder al gepresenteerde 'Life ain't that precious (no more)' voor. Mits een funky ritmeverschuiving en de invoer van een nomadisch drumpatroon blijkt het nummer ditmaal wel te werken, althans voorlopig. Ter afronding van de song besluiten we - niet nu, maar de volgende maal uit te denken - een stukje virtuoos en geïnspireerd samenspel ten beste te zullen geven.
Nieuw ! Een korte bespreking van de mogelijkheden van de ons via Coming Bands geschonken dag opnametijd leert dat we voor een nog te schrijven catchy en dansbare hitsong gaan. Zo gezegd zo gedaan: even later hebben we zowaar een opgewekt melancholisch akkoordenreeksje, hoppelend baslijntje en aanstekelijk drumritmetje. Dit kan iets worden, peinzen we bij het nuttigen van een blikje bier.

09:02 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.