27-12-05

Repetitiedagboek - maandag 19 december 2005

 
Laatste bijeenkomst van het jaar: we hebben zowaar een bedrijfje gevonden dat onze hoes zal dupliceren tegen een schappelijke prijs - hoera ! Voor de rest beginnen we niet meteen meer aan nieuwe dingen, maar beperken ons tot het genieten van de muziek die we samen al gemaakt hebben, wat spelen, een paar dingen opnemen, gezellig lollen - jawel jawel, we voelen ons al volledig in kerststemming. We kijken terug en we zien vooruit, een moment van gloedvolle reflectie, een moment om een paar biertjes te drinken. Zalige kerst en vrolijk nieuw voor iedereen !

12:17 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - zaterdag 17 december 2005


Weekendrepetitie en dat is alweer even geleden. Straks staan schuimende glazen ons in het Volkscafé - hoe konden we het al die tijd missen ? - vol ongeduld op te wachten. Maar eerst tijd voor muzikale fijnproeverijen. Enkele klassiekers steken we in een nieuw kleedje krachtens onze nieuwe repeteertechniek, en dat leidt tot wisselende, maar steeds amusante resultaten. Ja, we dwingen onszelf om op het scherp van de snee te spelen: geconcentreerd en vol van overtuiging.
Over 'Little Fella' blijven we ondertussen - ook structureel gezien tevreden - en we maken er kort een opname van, net als van 'Crazy', 'Start All Over Again', sleper 'Happiness Equals Frailty' en cover 'I Feel Good'. Beluistering leert ons waar de werkpunten zitten, maar algemeen zijn we optimistisch gestemd.
Nadat in de pauze nog gebleken is dat het waar-drukken-we-de-hoesjes nog niet ten einde is (we zullen het verhaal niet in al zijn peripetieën vertellen om de geachte lezer niet nodeloos te vervelen, maar: blijkt dat niet alle Vlaamse bedrijfsleiders keien in hoofdrekenen zijn), besluiten we voluit voor het plezier te gaan en gezwind rijden we richting Sleepstraat, Gent. 

12:03 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - maandag 12 december 2005


De nieuwe week vatten we aan met een halsbrekende onderneming: we wagen ons aan het gewijde 'I Got You (I Feel Good)' van de 'Godfather of Soul' James Brown. Gewoon naspelen heeft weinig zin - al zou er in dit geval wel enige eer mee te behalen zijn - dus wordt het een snelle, rock 'n rollerige versie doorspekt met James' geheide hooks, die wel wat weg heeft van Jimi Hendrix' cover van Earl Kings 'Come On (Let The Good Times Roll)'. Een opname leert dat dit nummer meer toekomstperspectief heeft dan het wat magere 'Lounge Act'.
De rest van de tijd gaat op aan repeteren 'sensu strictu': de vier nieuwste nummers - die een mini-set 'an sich' lijken te gaan worden - passeren de revue, alsook enkele van onze eigen 'grössten oldies'. Om het speelplezier bij die laatste te verhogen, stelt Sir Ambush een nieuw procédé voor: de zanger geeft mogelijke variaties aan om het spelen boeiend te houden (genre: 'break it down', 'one more time', 'stop the bass', bring the beat back', enz.). Al gauw blijkt: dit wordt dollen.
Op demo-vlak beginnen de zaken steeds definitiever te lopen: Sir Ambush heeft een duplicatiemachine in de pocket, het juiste type cd is onderweg - alleen een geschikt firmaatje voor de hoesjes blijft alsnog onvindbaar nadat gebleken is dat een grijzende-brave-huisvader-met-drukkersbedrijfje de verschillende types cd-hoes niet uit elkaar kan houden. Missen is menselijk.


11:53 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-05

Repetitiedagboek - vrijdag 9 december 2005


Na een korte break terug in de stad (Tremendous trok naar de bosrijke vlaktes van Tsjechië op zoek naar de langvergeten oerritmes van de Noordslavische ziel). Zoals steeds is er even die onzekerheid over of alles nog mooi in de muzikale plooi zal vallen, maar na enkele nummers weten we opnieuw (occasionele geheugenstoornissen daargelaten): dit zit goed. De nieuwere songs werken nog altijd en van de oudjes brengen we louter voor ons eigen plezier soms vlammende versies.
'Little Fella' begint de afwerkingsfase te naderen en - na het kort herhalen van de vocalen - we brengen een eerste structuur aan, met - hoihoi - voor het eerst in enige tijd ruimte voor vurig solo-gitaarspel. We spelen het een paar keer door en zijn voorlopig tevreden. 'Lounge Act' is op dat moment al definitief afgevoerd: beluistering leerde dat er geen hoop meer was (tips voor nieuwe covers opnieuw welkom !). 'Happiness Equals Frailty' vissen we dan weer op: we behouden voor het moment de korte spaarzame versie, Sir Ambush denkt na over een fluwelen tweede stem.
De kogel is door de kerk: we dupliceren onze demo volledig in eigen beheer. Kopieerzaken en drukkerijen zullen worden bezocht, een cd-dupliceertoestel-met-opdruk-mogelijkheid wordt aangekocht. Hier drinken we op !


10:44 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - maandag 28 november 2005

 
Op het programma van vanavond staan op muzikaal vlak slechts twee nummers: 'Little Fella' en cover 'Lounge Act'. Wat betreft de eerste song concentreren we ons op het refrein en met name op de achtergrondvocalen. De juiste noten te pakken krijgen terwijl het juiste ritme aangehouden wordt is nooit een sinecure en we besteden er dan ook de nodige tijd aan. Uiteindelijk komen op iets uit dat potentie in zich draagt: even een korte opname en volgende keer verder zien.
Bij 'Lounge Act' zijn we - content blijvend over de strofes - op zoek naar een deftig arrangement voor het refrein. We proberen duizend dingen uit (snel, traag, hevig, ingehouden, druk, simpel, enz.), maar blijven wat op honger zitten; nooit kunnen we zeggen: tiptop, dit is het. We nemen de beste - relatief ! - vondst op en verschuiven de beslissing naar volgende week.
Op demo-vlak wordt het langzamerhand duidelijk dat aan SABAM hoe dan ook veel geld zal moeten betaald worden (met verlies van beheersrechten over onze eigen muziek), wanneer we via een cd-reproductiefirmaatje werken. Het idee groeit om alles dan maar gewoon zelf te doen, onder het motto: 'wat we zelf doen, doen we beter' ! 
 

10:32 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |