27-12-05

Repetitiedagboek - maandag 12 december 2005


De nieuwe week vatten we aan met een halsbrekende onderneming: we wagen ons aan het gewijde 'I Got You (I Feel Good)' van de 'Godfather of Soul' James Brown. Gewoon naspelen heeft weinig zin - al zou er in dit geval wel enige eer mee te behalen zijn - dus wordt het een snelle, rock 'n rollerige versie doorspekt met James' geheide hooks, die wel wat weg heeft van Jimi Hendrix' cover van Earl Kings 'Come On (Let The Good Times Roll)'. Een opname leert dat dit nummer meer toekomstperspectief heeft dan het wat magere 'Lounge Act'.
De rest van de tijd gaat op aan repeteren 'sensu strictu': de vier nieuwste nummers - die een mini-set 'an sich' lijken te gaan worden - passeren de revue, alsook enkele van onze eigen 'grössten oldies'. Om het speelplezier bij die laatste te verhogen, stelt Sir Ambush een nieuw procédé voor: de zanger geeft mogelijke variaties aan om het spelen boeiend te houden (genre: 'break it down', 'one more time', 'stop the bass', bring the beat back', enz.). Al gauw blijkt: dit wordt dollen.
Op demo-vlak beginnen de zaken steeds definitiever te lopen: Sir Ambush heeft een duplicatiemachine in de pocket, het juiste type cd is onderweg - alleen een geschikt firmaatje voor de hoesjes blijft alsnog onvindbaar nadat gebleken is dat een grijzende-brave-huisvader-met-drukkersbedrijfje de verschillende types cd-hoes niet uit elkaar kan houden. Missen is menselijk.


11:53 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.