12-12-05

Repetitiedagboek - maandag 28 november 2005

 
Op het programma van vanavond staan op muzikaal vlak slechts twee nummers: 'Little Fella' en cover 'Lounge Act'. Wat betreft de eerste song concentreren we ons op het refrein en met name op de achtergrondvocalen. De juiste noten te pakken krijgen terwijl het juiste ritme aangehouden wordt is nooit een sinecure en we besteden er dan ook de nodige tijd aan. Uiteindelijk komen op iets uit dat potentie in zich draagt: even een korte opname en volgende keer verder zien.
Bij 'Lounge Act' zijn we - content blijvend over de strofes - op zoek naar een deftig arrangement voor het refrein. We proberen duizend dingen uit (snel, traag, hevig, ingehouden, druk, simpel, enz.), maar blijven wat op honger zitten; nooit kunnen we zeggen: tiptop, dit is het. We nemen de beste - relatief ! - vondst op en verschuiven de beslissing naar volgende week.
Op demo-vlak wordt het langzamerhand duidelijk dat aan SABAM hoe dan ook veel geld zal moeten betaald worden (met verlies van beheersrechten over onze eigen muziek), wanneer we via een cd-reproductiefirmaatje werken. Het idee groeit om alles dan maar gewoon zelf te doen, onder het motto: 'wat we zelf doen, doen we beter' ! 
 

10:32 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.