23-11-05

Repetitiedagboek - maandag 21 november 2005


Iedereen opnieuw paraat en we vliegen er zwaar in met het doorspelen van onze volledige setlist, inclusief nieuwe songs 'Crazy' en 'Start All Over Again', die - zo stellen we vast - allesbehalve uit de toon vallen. Al staan we misschien niet topscherp, we hebben zin voor tien. Even later gaan we verder met 'Lounge Act' - we blijven tevreden over onze funky arrangement en zweren dure eden volgende week vast en zeker de tekst wél mee te brengen.
Blijkt er tijd voor nieuw materiaal: Sadza speelt een nieuw nummer - 'Little Fella' - waar Sir Ambush Hendrixiaanse mogelijkheden in ziet; een tweede song - 'Happiness Equals Frailty': best te typeren als een sentimentele en naïeve ballade - wordt voorlopig ook weerhouden als eventueel kort rustpunt in de set. We besluiten voor een spaarzame begeleiding te gaan, spelen het even door, en het lijkt wel te werken. 
Bij  'Little Fella' kiezen we voor een hevig arrangement en we hebben het gevoel naar onze core-business terug te keren. De strofes kolken al gauw van opgeweepte energie. In het refrein is bij wijze van contrast en ook instrinsiek heldere strakheid meer op zijn plaats. We nemen alles even op, we luisteren en we kunnen besluiten: hier bestaan mogelijkheden.
Bij het verzetten van de obligate pinten tussendoor regelenen we de laatste practica in verband met onze deelname aan de Rock Rally: cd-hoes, enveloppe, postzegels, kopie cd, bandfoto, enz. (muzikant zijnde groeien we zo ook uit tot administratieve keien). Vrijdag gaat alles op de bus: we bidden tot de hemel en verhopen het beste.

14:26 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - dinsdag 15 november 2005

 
Feest van de Dynastie ! Zoals elk jaar zingen we eendrachtig (want: machtig makend) de Brabançonne ter meerdere eer en glorie van ons beminde en bejubelde vorstenhuis. Na afloop van dit officiële repetitiegedeelte wijden we ons aan het wat aparte programma van deze avond: grote kuis (want: een ingeduffelde Tremendous is zich deze week de taal der elanden gaan eigen maken in de Laplandse wouden van het hoge Noorden)
Welgemutst en met plumeau in de hand vatten Sir Ambush en Sadza het afstoffen, stofzuigen bierblikjes sorteren, vreemde-en-onwelriekende-objecten-en-substanties-omzichtig-verwijderen, orde-in-de-papierwinkel-brengen, kabels-op-een-hoopje-smijten, enz. aan. Nauwelijks een uur later ziet ons hok er spik en span uit: we kunnen opnieuw met volle teugen vrijuit ademen en we zijn er blij om.  
Afsluiten doen we met de voorbereiding van mini-nevenproject: zaterdagavond brengen we voor de verjaardag van een gewaardeerde vriendin een ingetogen versie 'à la Mexicaine' van de disco-klassieker 'Can't get my eyes off of you'. Lachen. Gieren. Brullen.
 

14:11 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - vrijdag 11 november 2005

 
Wapenstilstand: een dag van bezinning en contemplatie. Deemoedig overlopen we onze recentste nummers en moeten met spijt in het hart - na diverse reanimatiepogingen - vaststellen: 'Tornado' voldoet niet aan de hoge (alles is relatief) kwaliteitseisen die dit muzikale collectief zichzelf wenst te stellen. Resultaat: deze trouwe compagnon sneuvelt op het veld van eer - we zullen je niet vergeten ! (wél natuurlijk, maar dat staat zo slecht om zeggen)
Vatten we iets nieuws aan: 'Lounge Act' van Nirvana. We willen hoe dan ook een geheel anders klinkend nummer bekomen en slaan aan het jammen. Een goed uur later hebben we mits wat ritmische en akkoordwijzigingen - die niettemin toelaten de zanglijn te behouden - een lekker wegfunkende groove gevonden, die de melancholie in Cobains tekst (die we op dit moment evenwel niet ter onzer beschikking hebben) wat meer naar de voorgrond haalt.
Besprekingsgewijs richten we bij het nuttigen van enkele glazen bier onze aandacht op de reproductie van onze demo (en me name op enige onbegrijpelijke formulieren ter zake van Sabam), alsook op onze inschrijvng voor de Rock Rally. Werk aan de winkel is ons ijverige besluit.

14:00 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-05

Repetitiedagboek - maandag 7 november 2005

 
Een doordeweekse avond vol dynamisme en speelplezier. Onze drie nieuwelingen passeren nogmaals de revue, 'Start' en 'Crazy' krijgen het label 'gelezen en goedgekeurd'. 'Tornado' evenwel voldoet niet. Een doorwrochte analyse leert dat het probleem zich ter hoogte van de strofes situeert. De funky aanpak werpt hier weinig vruchten af, leidt integendeel tot een wat traag en slepend effect. We gooien dus de boel om en gaan voor een rechttoe rechtaan-benadering die voor snelheid en beweeglijkheid moet zorgen. Enkele probeersels later hebben we een sober, maar efficiënt arrangement dat ons - snel nemen we de nieuwe vinding even op - wel bevalt. De resterende tijd vullen we in met beslissen welke Nirvana-cover we willen aanpakken. Na zorgvuldige bespreking van 'Nevermind' en 'In Utero' kiezen we voor 'Lounge Act', omwille van de melodieuze en herstructurerende mogelijkheden die het biedt.
P.S. S.O.S.: bier alweer op ! 

09:38 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - zaterdag 5 november 2005

 
Na een korte 1-november-retraite - een moment om stil te staan bij het leven dat ons vergund is, bij de dood die onze dierbaren wegneemt - zijn we opnieuw op post. We concentreren ons op de drie nieuwe nummers die in de pijplijn zitten en repeteren ze met ijver en volharding. 'Start All Over Again' blijkt nog aardig in de vinger te zitten en vinden we melodie- en structuurgewijs goed zoals het is, oh verrassing: geen wijzigingen dus.
'Crazy' dan weer veranderen we nogvoor er goed en wel te zijn ingevlogen: we opteren stante pede voor een meer doorzichtige en recht voor de raapse structuur; in de brug naar het refrein brengen we minimale ritmische ingrepen (ingreepjes dus eigenlijk) aan die evenwel een gigantische impact ressorteren: de dingen vallen op hun plaats. We spelen alles door en zien dat het nummer zijn voleinding nadert (of zijn we eens te meer naïef ?).
Bij 'Tornado' geraken we weinig verder dan het een paar keer door te nemen: experimenten met structuren, brugjes, enz. halen weinig uit - we hebben het gevoel op een dood punt te zitten. Wijselijk laten we de dingen rusten tot de volgende keer. De rest van de tijd wijden we aan zakelijke besprekingen inzake de aanstaande demo. Tremendous kondigt aan een managementscourse te zullen volgen, dit met de bedoeling zich fulltime met de businessbeslommeringen van de band te gaan bezighouden.

09:28 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opnamedagboek - dinsdag 25 oktober 2005


Mixavond met twee bij Mimi at ten, want de keelholte en stembanden van Sir Ambush worden geteisterd door een invasieve agressie van gemene bacillen outerspace. Geheel relax luisteren we op dit late uur naar de finale veranderingen die Mimi nog heeft aangebracht na de collectieve en individuele intensieve luistersessies van de voorbije weken. Tremendous en Sadza horen dat alles nu helemaal snor zit en nemen welgemutst de mastertapes mee huiswaarts. De kans lijkt nu erg reëel dat de demo voor kerst 2027 aan de mensheid zal geopenbaard worden.


09:12 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |