08-11-05

Repetitiedagboek - zaterdag 5 november 2005

 
Na een korte 1-november-retraite - een moment om stil te staan bij het leven dat ons vergund is, bij de dood die onze dierbaren wegneemt - zijn we opnieuw op post. We concentreren ons op de drie nieuwe nummers die in de pijplijn zitten en repeteren ze met ijver en volharding. 'Start All Over Again' blijkt nog aardig in de vinger te zitten en vinden we melodie- en structuurgewijs goed zoals het is, oh verrassing: geen wijzigingen dus.
'Crazy' dan weer veranderen we nogvoor er goed en wel te zijn ingevlogen: we opteren stante pede voor een meer doorzichtige en recht voor de raapse structuur; in de brug naar het refrein brengen we minimale ritmische ingrepen (ingreepjes dus eigenlijk) aan die evenwel een gigantische impact ressorteren: de dingen vallen op hun plaats. We spelen alles door en zien dat het nummer zijn voleinding nadert (of zijn we eens te meer naïef ?).
Bij 'Tornado' geraken we weinig verder dan het een paar keer door te nemen: experimenten met structuren, brugjes, enz. halen weinig uit - we hebben het gevoel op een dood punt te zitten. Wijselijk laten we de dingen rusten tot de volgende keer. De rest van de tijd wijden we aan zakelijke besprekingen inzake de aanstaande demo. Tremendous kondigt aan een managementscourse te zullen volgen, dit met de bedoeling zich fulltime met de businessbeslommeringen van de band te gaan bezighouden.

09:28 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.