24-10-05

Repetitiedagboek - vrijdag 21 oktober 2005

Fileleed na een moeizame operatie in de buitenwijken van Noord-Bangkok maakt dat Sir Ambush wat later vanuit het nachtelijk duister tevoorschijn piept. Tremendous en Sadza hebben de tijd ondertussen nuttig gebruikt om Nirvana's 'Nevermind' even te doorluisteren op zoek naar een geschikte cover. De plaat biedt zeker valabele mogelijkheden, maar we wachten een beluistering van 'In Utero' af om tot een keuze over te gaan.
De relatief beperkte tijd - want: kolkende feestjes later op de avond - wordt goed besteedt: 'Tornado' funken we nog wat meer op, 'Start All Over' begint lekker soepel in de vingers te zitten en het weerbarstige 'Crazy' begint ook in de plooi te vinden, al kan de structuur nog wat gestroomlijnder, zo vinden we eensgezind. Nog even door wat bandklassiekers rushen en klaar is kees. Kort maar stevig.


12:10 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - maandag 17 oktober 2005

 
Een noeste sessie muzikale arbeid waarin we in hoofdzaak verder broeden op onze drie novicen. En zoals al zoveel gebleken is bij het construeren, optimaliseren en uitpureren van arrangementen en partijen: wie zoekt die vindt (indien inspiratie voorradig). We gaan er zelfs zo in op, de tijd gaat zo snel, dat er geen mogelijkheid blijft om onze gauwe ouwe nog even te herhalen.
Afsluiten doen we bij Sadza thuis, waar we Isabels foto's bekijken en er de meest geschikte als hoesfoto uithalen. We zijn tevreden met de resultaten - wel beseffend dat Isabels fotografische talent hierbij de belangrijkste factor is - en het blijkt moeilijk kiezen (een getrapt kiessysteem waarbij we ons gedrieën comfortabel voelen, brengt tenslotte uitsluitsel).

12:02 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - vrijdag 14 oktober 2005

 
We steken van wal met het even herhalen van onze twee nieuwelingen, 'Crazy' en 'Start All Over Again'. Langzaamaan begint alles wat strakker te zitten, beter in de vingers te zitten, en vertrouwder te klinken. Op gepaste plaatsen brengen we kleine structuurswijzigingen aan, die zorgen voor verhoogd evenwicht. Tijd dan om even met de spieren te rollen: we spelen onze één van deze weken te verwachten nieuwe demo even door, plus enkele andere nummers waarvan een aantal al lijken mee te gaan sinds 'the dawn of mankind'.
Na een korte pauze, waarin we de financiële situatie van de band aan bod laten komen met het oog op het duliceren van de demo, gaan we verder met een nieuw aangebracht nummer, getiteld 'Tornado' - als blitse band spelen we tekstueel graag in op de gebeurtenissen die de 'headlines' beroeren, we leven ons in en laten onze sentimenten de vrije loop. Initieel bedoeld als stadionrocknummer evolueert het al gauw naar een krachtige funkbeat, waarvan misschien nog wel iets te verwachten is.

11:55 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opnamedagboek - dinsdag 11 oktober 2005

 
Mixavond alweer. Mimi laat ons de wijzigingen beluisteren die sinds onze vorige passage werden doorgevoerd. We horen dat het over de 'overall sound' helemaal goed zit. Heel aandachtig bekijken we vervolgens nummer voor nummer, en fragment voor fragment, of er niet hier en daar eventueel nog een verbetering mogelijk zou zijn. Alle ideeën worden zorgvuldig genoteerd voor overweging met het oog op het finale mixmoment. Tevreden gaan we huiswaarts met de voorlopige mix van de demo, kwestie van 'm op diverse locaties (Bahama's, Vladivostok, Straat van Magelhaes, ...) te proberen.
Thuis bij Sadza - met cd-kopieerdoeleinden - genieten we bij een biertje nog van een heerlijke rit 'down memory lane': plaatjes draaien van Guns 'N Roses, filosoferen over Axl's gesofistikeerd filosofische beschouwingen over mens en wereld (genre: I'll stick it right in your face / And then I'll put you in your motherfuckin' place / And you...you can suck my ass / And I think it's so low class).

11:45 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-05

Repetitiedagboek - donderdag 6 oktober 2005


Vanavond spreken we eerst en vooral af met Isabel die zondag aanstaande de hoesfoto's voor de aankomende demo zal maken (dankjwel Isabel !). Tegelijk leggen we gezamenlijke afspraken bij kapper, manicure en pedicurist vast, kwestie van er op ons paasbest uit te zien. In overleg kiezen we op vlak van stilistiek voor een casuele look, met bijhorende stoer-vrolijk-bedachtzaam-intrigerende blik (ons grote voorbeeld wordt de Mona Lisa).
Op muzikaal gebied - want ook op auditief niveau blijven we actief (tot jolijt en oprechte vreugde van buren en omwonenden) - gieten we 'Crazy' en 'Start All Over Again' in voorlopig definitieve structuren (het begrip 'voorlopig definitief' is in de loop der tijd een sleutelbegrip in onze werking gworden), na met het engelengeduld waar we toch wel om bekend staan nog wat aan zang en arrangementen te hebben gesleuteld. We zijn tevreden met het resultaat, nu is het nog kwestie van alles lekker strak te krijgen.
Biergewijs drinken we langzamerhand de laatste loodjes van de nu echt allerlaatste krat Cara-pils, om vervolgens te kunnen overschakelen op de van-horen-zeggen-en-lezen overheerlijke Spar-pils (nee, we bezitten geen aandelen van deze keten).

11:02 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - vrijdag 29 september 2005


Na optreden- en opname-activiteiten terug in de catacomben. Naarstig werken we verder aan de op stapel staande nieuwe nummers. Aangezien er geen nieuwe songs in de aanbieding zijn, gaan we verder met wat voorradig is. 'Start All Over Again' klinkt nog steeds okay en we voelen dat het moment gekomen is om de compositie wat meer structuur en 'a touch of close harmony te geven. Voor het refrein verzinnen we catchy backings, voor het B-stroofje - dat een rustpunt beoogt te zijn - een wat ingetogener arrangement. We nadere het stadium van voleinding.
Bij 'Crazy' gaan we eveneens op zoek naar structuur - structuur die tenslotte houvast biedt in het leven, een brok troostrijke zekerheid zowel in vrolijke als in moeilijker tijden - en mits de uitvinding van een rockversie van het al gekende stroofje komen we daar ook toe. De dynamiek van het nummer diepen we tenslotte nog verder uit door in de refreinen voor verstilde schoonheid te kiezen.
Beloftevol dit alles, en we weten nu al: volgende week zetten we onze queeste naar het mooie in de sonische wereld van klank en tegenklank onvermoeibaar verder. Tot einde van de avond drinken we in Tremendous wonderlijke woonst een glas ter ere van diens verjaardag die op deze eigenste dag valt en we zingen: happy birthday to you !
 
 

10:51 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |