10-10-05

Repetitiedagboek - vrijdag 29 september 2005


Na optreden- en opname-activiteiten terug in de catacomben. Naarstig werken we verder aan de op stapel staande nieuwe nummers. Aangezien er geen nieuwe songs in de aanbieding zijn, gaan we verder met wat voorradig is. 'Start All Over Again' klinkt nog steeds okay en we voelen dat het moment gekomen is om de compositie wat meer structuur en 'a touch of close harmony te geven. Voor het refrein verzinnen we catchy backings, voor het B-stroofje - dat een rustpunt beoogt te zijn - een wat ingetogener arrangement. We nadere het stadium van voleinding.
Bij 'Crazy' gaan we eveneens op zoek naar structuur - structuur die tenslotte houvast biedt in het leven, een brok troostrijke zekerheid zowel in vrolijke als in moeilijker tijden - en mits de uitvinding van een rockversie van het al gekende stroofje komen we daar ook toe. De dynamiek van het nummer diepen we tenslotte nog verder uit door in de refreinen voor verstilde schoonheid te kiezen.
Beloftevol dit alles, en we weten nu al: volgende week zetten we onze queeste naar het mooie in de sonische wereld van klank en tegenklank onvermoeibaar verder. Tot einde van de avond drinken we in Tremendous wonderlijke woonst een glas ter ere van diens verjaardag die op deze eigenste dag valt en we zingen: happy birthday to you !
 
 

10:51 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.