27-09-05

Tourdagboek - zaterdag 24 september 2005

 
Na de nodige vertragingen (op laatste nippertje uitprinten van de playlists - een eindeloze en onbestemde jampartij wordt zo tenauwernood vermeden) aankomst in JH Den Draai in Destelbergen. De locatie charmeert ons onmiddellijk: gezellig podium, degelijke apparatuur, fijne mensen, aardige keet. Soundcheck werkt perfect en even later verorberen we met groot genoegen een lekkere pita boordevol groenten, gezonde jongens die we zijn.
We zijn in opperbeste stemming, want er is een sympathieke delegatie fans mee afgereisd, waaronder in het bijzonder te noemen valt Liesbet, onze oud-zangeres/saxofoniste aan wie het optreden in zijn geheel (en later het nummer The Mothership in het bijzonder - 'Got to go now bye bye (...) - Had a good time (...) - The time has come to make it on your own yeah, keep on spinning !') is opgedragen. Het weerzien is ontroerend, het finale afscheid dramatisch - op een dag zien wij elkander weer.
Voor een aandachtig publiek van zo'n veertig man brengen we dan onze doorwrochte set, we komen algauw onder stoom te staan en geloven dat ons spel vonken geeft. De respons is bemoedigend en we rocken vuig tot het eind door, de bas grommend, de sticks rammelend, de gitaar klauwend - als woeste grizzly's in de Canadese wouden. Na afloop krijgen we hartverwarmende complimentjes, we drinken ons gratis bier tot de bodem leeg, en verdwijnen tenslotte in de nacht - met katogen fonkelend in de maneschijn. 

13:41 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.