21-09-05

Repetitiedagboek - dinsdag 13 september 2005


Tijd voor de eerste repetitie 'nieuwe stijl': beoordelen van op akoestische gitaar meegebrachte songs op hun kwaliteiten en eventuele uitverkiezing van één of meerdere daarvan om er bandgewijs mee aan de slag te gaan. Sadza heeft drie nummers opgeduikeld en na zorgvuldig wikken en wegen, argumenteren en discussiëren wordt er één - eenvoudig 'Crazy' getiteld - voldoende geschikt bevonden voor nadere exploratie.
Qua instrumentaal arrangement kiezen we voor helder, expressief en instant in het oor klinkend. Na enige tijd zoeken vinden we een sober maar scherp luidend samenspel van gitaar, bas en drum, met ritmische accenten die zich in het korte-termijn-geheugen-van-de-luisteraar zouden moeten vastbijten. Voor het refrein komen we uit op een wat Latino klinkend instrumentarium dat ons nog niet helemaal weet te overtuigen. Wordt vervolgd.
Bij biertjes tussendoor verpozen we met gesprekken over de aankomende demo, de nieuwe richting die we uit willen, alsook over de zon die heerlijk in de schaduwrijke tuin neerschijnt.
 
 

13:48 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.