13-09-05

Tourdagboek - vrijdag 9 september 2005

 
Optreden in JH 't Ipperste in Oostrozebeke - West-Vlaanderen is echt wel de hemel voor zoekende bands. Oostrozebeke zelf blijkt ook een kleine hemel te zijn, of toch een gemeente met ruim voldoende fondsen. Het plaatselijke jeugdhuis blijkt een hedendaags Versailles, waarbij we lokale verantwoordelijken informeel horen klagen dat 't gewoon té veel is (nou !).
Ons niet gelaten, wij zijn meer dan content: podium, licht en geluid ogen erg professioneel, en blijken dat later die avond effectief ook te zijn. Ook het aantal drankbonnetjes is ruim (want nog op vier personen berekend !).
Enige wat zorgelijke punt is de wat matige publieksopkomst: een mens heeft er niet altijd behoefte aan om voor een select publiek te spelen. Maar niet geklaagd: een veertigtal - hoger gaan dan dat getal zou rekenkundige onzin zijn - mensen is op post, en de respons is best enthousiast, zij het nu niet meteen laaiend ook: duidelijk het gebrek aan de broeierige sfeer van zich tegen elkaar aanschurkende lijven dat zich doet gevoelen. Feedback van twee die-hard fans uit Gent leert dat de set helemaal top klonk (correctie: één die-hard fanatica + één veeleer klassiek geörienteerde sympathica).
Na afloop discussiëren we nog even verder over de toekomst van de band en één van de frases die daarbij aan bod komt is 'meer The Police (subtiel en scherp gearrangeerd, catchy), dan The Cream (instrumentale virtuositeit, minder doorzichtig)' - langzaam wordt het pad dat ons van het heden naar de toekomst zal leiden duidelijk, daarbij vertrouwend op de lessen van het verleden. 
 

18:32 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.