13-09-05

Repetitiedagboek - donderdag 1 september 2005

 
Eén dag verder slechts, maar een wereld van verschil. Herleid tot een trio bekijken we het verlies van onze lieflijke saxofoniste/zangeres niet als een aderlating, maar veeleer als een kans om frisse wegen in te slaan, een opportuniteit om muzikaal te herbronnen. 
Eerst gaan we even - praktisch ingesteld als we zijn - na welke nummers we nog kunnen spelen de komende week in Oostrozebeke. Het overlopen van onze setlist leert dat behoorlijk wat nummers 'opgevist' kunnen worden (maar er vallen ook definitieve 'casualties' te betreuren: 'Before The Glimmer Fades', 'Craftmanship', ...). Met enkele oude favorieten erbij ('Fire', 'If You Want Me To Stay') en nieuwkomer 'Suds 'n Soda' komen we aan een fijne drie kwartier. En dat is geruststellend.
Qua stijl kiezen we voor ruwere rock 'n roll met plaats voor tedere gevoeligheid, en verder catchy melodieën, transparante structuren, dynamische en heldere arrangementen, het combineren van stemmen. Alright: theoretisch zit alles snor, over naar de praktijk. Een eerste doorspelen van de voorlopig nog oude songs leert dat er werk aan de winkel is, maar tegelijk klinkt alles bruisend - met veel ruimte om de instrumenten te  laten sidderen en vibreren in alle spontaneïteit.
 
 

17:42 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.