08-08-05

Tourdagboek - woensdag 3 augustus 2005

 
In JH Quo Vadis in Heule worden we erg warm ontvangen. De mensen helpen ons uitladen, rijden om een extra gitaarkabel, tronen ons mee naar een rustige backstage waar we nog even kunnen relaxen, een hapje eten en een slokje drinken. Echt een fijne club, fijne lieden.
Even later beginnen we ons optreden voor een 40-tal mensen, waarmee het café lekker gezellig gevuld is. Het geluid op het podium is ondanks de relatieve primitieve technische omstandigheden werkelijk uitstekend, waardoor we helemaal in de muziek kunnen opgaan en vinnig op elkaar inspelen. Het publiek is geïnteresseerd en luistert aandachtig, echte muziekliefhebbers duidelijk. Het applaus is altijd hoffelijk en vaak enthousiast.
Aan het einde van de set - afsluiten doen we met een funky furieus 'The Mothership' - weigeren de mensen ons te laten gaan en we spelen met veel plezier een bisnummer: op aangeven van het publiek spelen we de 'crowdpleaser' van de avond 'Before The Glimmer Fades'. Een heerlijk optredentje om onze mini-tournée mee af te sluiten. Tijd nu voor wat vakantie en eind augustus staan we er terug, geheid op zoek gaand naar nieuwe avonturen.

13:03 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tourdagboek - zaterdag 30 juli 2005

 
Op weg richting Vurste wordt ontstellend nieuws dat ons eerder die week onder de vorm van een onzekerheid had bereikt, een vaststaand feit: Mimi's computer is gecrasht en zal nog zeker een week buiten strijd zijn. De vooropgezette mixdata vallen daardoor weg en dienen verschoven naar eind augustus, begin september.We nemen het filosofisch op en weten: afstand schept wijsheid.
In Vurste aangekomen blijkt alles tiptop georganiseerd: schitterend podium, professioneel geluid, fris bier en hapklare broodjes. Volk is er zowaar ook, tegen de tijd dat we de bühne op gaan, is er ruim 100 man. We spelen lekker strak en fel, maar het is moeilijk het publiek op de hand te krijgen: alles bij elkaar heeft het iets van een opluchtreceptie voor de plaatselijke notabelen. We laten het niet aan ons hart komen, brengen enthousiast onze show, en incasseren achteraf complimenten van enkele wél luisterbereide mensen (thanks !).
Nauwelijks terug in Gent wordt Sir Ambush opgeroepen voor een noodsituatie: gijzelingsdrama in Tucson, Arizona - jazeker, het harde leven van peletonkommandant van een A1-anti-terrorisme-eenheid van het Belgische leger.
 
 
 
 
 

12:47 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - woensdag 27 juli 2005 (?)

Na het succesje op het Veerleplein bereiden we ons voor op Rock Vurste. We passen de setlist wat aan, nummers komen en nummers gaan. Gedreven spelen we het  lijstje een eerste keer door en de automatismen in de vingers beginnen meer en meer terug te komen, stilaan groeien we tijdens deze bescheiden zomertournée van de kleinste Vlaamse podia naar ons beste peil (fans van Jan Üllrich als we zijn).
De pauze gebruiken we voor het verder bespreken van de demo (mixage, hoesje, enz. - langzaam wordt alles concreet). Tot besluit herhalen we nog 'ns de nummers die de voorbije tijd een winterslaapje hadden doorgemaakt. We passen ook onze wervelende stageshow aan met een nieuwe en simpelweg fenomenale openingschoreografie.

12:35 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |