30-07-05

Tourdagboek - maandag 25 juli 2005

 
Optreden op de Gentse Feesten onder de vleugels van AVS/GoFM blijkt een echte belevenis (parkeren voor de toegangspoort van het Gravensteen ook - weinig gefocuste voorbijgangers dachten vast dat 't ons bescheiden optrekje was: 'jaja, die Vlaamse artiesten boeren goed, en dan maar klagen', moeten toch enkelen onder hen gedacht hebben).
Eerst is het ons vergund om de laatste momenten van het slotoptreden van de bevallige Vanessa Chinitor mee te maken, die we later backstage zullen kruisen: hemels ! Vervolgens treedt ons voorprogramma (oh ijdelheid der ijdelheden !) aan dat - strak geleid door een 'momma you'd love to hate' - uiterst charmant, zij het geheel onhoorbaar, musiceert en er bijzonder solidair in slaagt om van de tussen ons beiden te verdelen 60 minuten een goeie 5/6 op te souperen. Uren voordien hebben we evenwel reeds een zen-houding aangenomen: er bestaat niet langer goed, noch kwaad, kome wat komt.
De man van AVS beslist evenwel dat we ondanks het gevorderde uur een set van vijf nummers kunnen spelen (dank daarvoor !). Even later vliegen we er in en - enkele technische problemen bij de aanvangsnummers niet tenagesproken (en gezwind opgelost voor de mensen van de techniek: dank !) - alles loopt lekker: we spelen best aardig, de mensen blijven staan luisteren en reageren enthousiast. Nog even later is alles alweer voorbij en kunnen we tevreden terugblikken op een geslaagde avond. Het mooiste moment komt echter wanneer Johnny White ons in de coulissen net voor zijn eigen act toevertrouwt: 'beregoed mannen, daar hou ik van ! doe zo verder !' - we bedanken Johnny voor de warme woorden. 
 

13:11 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - zondag 24 juli 2005

 
Voor het eerst sinds weken bevinden we ons met ons gevieren nog eens in dezelfde kamer. En echt waar, het voelt goed. Als vanouds beginnen we een gesmaakte praatsessie over de aanstaande demo, de aankomende optredens, enz. - de nodige afspraken worden gemaakt, beslissingen eventueel uitgesteld naar een geschikter moment. Immers, we hebben geen tijd te verliezen: morgen moeten we er staan om de Gentse Feesten te veroveren.
Na weloverwogen palaveren komen we uit op een playlist van zeven nummers: een evenwichtige mengeling van het betere balladewerk en uptempo dansnummertjes om de bommi's en bompi's op het Veerlepleintje optimaal te plezieren. We vliegen erin, alles gaat nog een beetje stroef en houterig, maar het valt allemaal best mee, zeker 'the second time around' (jawel jawel, discipline en professionalisme zijn voor ons geen lege dozen, meneer !)  - met een beetje chance zijn we morgen 'in optima forma'. Laat ons bidden.
 
 
 

12:55 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-05

Opnamedagboek - donderdag 21 juli 2005

 
Geen betere dag voor een laatste opnamemoment dan de nationale feestdag. Vandaag zijn we 'ns met drie - Tremendous, Sir Ambush en Sadza - , evenwel zonder producente Mimi en studiotech Raf te willen vergeten. The Seamstress verblijft in zonniger oorden en bezweert op dit eigenste moment de woeste baren van de wijdse Atlantische oceaan, plank rotsvast aan de voeten.
Na even kort te hebben overlopen wat er nog moet gedaan worden, beginnen we met de gitaaroverdubs bij 'Committed To The Cause' en 'Come On Woman'. De dingen die op 't eerste zich moeilijk leken (solo, slides), staan er in 'n paar takes op - de dingen die simpel leken, vragen wat meer tijd (funky slaggitaartjes). In wat voor een gekke wereld leven we toch !
Sir Ambush blikt vervolgens de laatste vocalen in en gaat daarbij erg gezwind te werk. De backings bij 'COW' en 'Easy Way Out' staan er - mits enige harmonische reflectie snel op, en dit laat SA de tijd om de lead vocals op 'COW' nog even te herdoen - ditmaal lekker laid-back en relaxed, basgitaar bij wijze van knuffelbeer stevig in de hand.
Daarmee zit het onderdeel 'opnames' erop. En da's leuk. Raf steekt de tapes één van de dagen bij Mimi binnen, en dan kunnen we met het mixen aan de slag. Leuk. In tussentijd bekijken we wat we met de hoes en foto's enz. gaan doen, en spreken we alvast de juiste mensen aan. Ook leuk. We beleven samenvattend dus een leuke tijd.
 

15:36 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-05

Opnamedagboek - donderdag 30 juni 2005

 
Tweede opnamedag. We beginnen er met z'n vijven aan: 'producer' Mimi en 'engineer' Raf, en wijzelf, The Seamstress, Tremendous - die het bewijs levert dat mannen heus wel verschillende zaken tegelijk kunnen doen (muziek maken, wetenschap bedrijven én bier drinken - nou !) - en Sadza. Tegen de avond komt Sir Ambush erdoor om de werf te inspecteren en een opgemerkte bijdragen te leveren.
Eerste werk van de dag is het opnemen van de saxpartijen bij 'Come On Woman'. TS speelt zich even warm en blaast vervolgens de melacholische klanken de opnameband op. Klinkt oprecht mooi. Bij 'Committed To The Cause' blijkt het hoog tijd om de kaakspieren even te laten rusten. Wanneer we er tegen de avond op terugkomen, zullen op aangeven van Mimi en - wanneer de schok van de mededeling even verwerkt is - in consensus de saxpartijen van CTTC geschrapt worden wegens toch niet helemaal passend binnen de rest van het arrangement en wegens wat te druk.
Volgt het opnemen van de zangpartijen. Dat vlot aanvankelijk erg. Sadza zingt op een wip zijn dingen op 'Come On Woman' en 'Easy Way Out' in. De problemen beginnen pas als TS haar backing vocalen inzingt. Na enige tijd - met enig frustratie - dringt het door dat er technisch iets fout zit: de opnametoestellen blijken niet geheel synchroon te lopen ! Uren later - gevuld met het nagaan van vanalles en proberen van allerlei oplossingen - gaan we via computer verder en van dan af loopt alles weer vlot: TS zingt nu probleemloos haar dingen in, Sadza doet CTTC, en de gearriveerde Sir A geeft zich in COW (we hopen dat de ondertussen vertrokken Mimi het OK vindt !). Ondertussen doet T nog wat spectaculair snelle dingen met een tamboerijn op EWO.
Wegens het op dat moment al erg gevorderde uur besluiten we de opnames voor die dag te staken. Raf gaat nog even vlug na of de problemen met de synchronisatie kunnen verholpen worden en dat blijkt er goed uit te zien: definitief uitsluitsel volgt later. Raf doet ook een puik voorstel: gezien wegens de problemen de opnames niet afgewerkt zijn, moeten we hoe dan ook nog 'ns 'n avondje terugkomen: die studiotijd zal dan gratis ende voor niets zijn. En da's natuurlijk erg fijn. Wordt vervolgd in de tweede helft van juli.  

12:37 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Repetitiedagboek - dinsdag 28 juni 2005

 
Vandaag zijn we met z'n drieën. Sir Ambush's gevoelige zangorganen blijken tijdens een infiltratieoperatie (sector: militair-industriële contraspionage) getroffen te zijn door de verwoestende impact van de airconditioningssluizen via dewelke hij zich lenig eeb weg baande door het hoofdkwartier van Kalashnikov International BVBA. Resultaat: twee dagen rust met het oog op de zangopnames donderdag.
The Seamstress, Tremendous en Sadza nemen de zangpartijen van de verschillende nummers nog even door en stellen alles op punt. Alles gaat vlot en er blijkt nog tijd om voor 'Committed To The Cause' de geplande Arabische stem wat meer uit te werken. Dit leidt tot hemelse klanken alsook tot enige hilariteit, besluit is dat het allesbehalve makkelijk is en dat er best nog wat werk aan is. Met deze Oosterse tonen besluiten we de zangstonde.
 

12:16 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |