22-07-05

Opnamedagboek - donderdag 21 juli 2005

 
Geen betere dag voor een laatste opnamemoment dan de nationale feestdag. Vandaag zijn we 'ns met drie - Tremendous, Sir Ambush en Sadza - , evenwel zonder producente Mimi en studiotech Raf te willen vergeten. The Seamstress verblijft in zonniger oorden en bezweert op dit eigenste moment de woeste baren van de wijdse Atlantische oceaan, plank rotsvast aan de voeten.
Na even kort te hebben overlopen wat er nog moet gedaan worden, beginnen we met de gitaaroverdubs bij 'Committed To The Cause' en 'Come On Woman'. De dingen die op 't eerste zich moeilijk leken (solo, slides), staan er in 'n paar takes op - de dingen die simpel leken, vragen wat meer tijd (funky slaggitaartjes). In wat voor een gekke wereld leven we toch !
Sir Ambush blikt vervolgens de laatste vocalen in en gaat daarbij erg gezwind te werk. De backings bij 'COW' en 'Easy Way Out' staan er - mits enige harmonische reflectie snel op, en dit laat SA de tijd om de lead vocals op 'COW' nog even te herdoen - ditmaal lekker laid-back en relaxed, basgitaar bij wijze van knuffelbeer stevig in de hand.
Daarmee zit het onderdeel 'opnames' erop. En da's leuk. Raf steekt de tapes één van de dagen bij Mimi binnen, en dan kunnen we met het mixen aan de slag. Leuk. In tussentijd bekijken we wat we met de hoes en foto's enz. gaan doen, en spreken we alvast de juiste mensen aan. Ook leuk. We beleven samenvattend dus een leuke tijd.
 

15:36 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.