05-07-05

Opnamedagboek - donderdag 30 juni 2005

 
Tweede opnamedag. We beginnen er met z'n vijven aan: 'producer' Mimi en 'engineer' Raf, en wijzelf, The Seamstress, Tremendous - die het bewijs levert dat mannen heus wel verschillende zaken tegelijk kunnen doen (muziek maken, wetenschap bedrijven én bier drinken - nou !) - en Sadza. Tegen de avond komt Sir Ambush erdoor om de werf te inspecteren en een opgemerkte bijdragen te leveren.
Eerste werk van de dag is het opnemen van de saxpartijen bij 'Come On Woman'. TS speelt zich even warm en blaast vervolgens de melacholische klanken de opnameband op. Klinkt oprecht mooi. Bij 'Committed To The Cause' blijkt het hoog tijd om de kaakspieren even te laten rusten. Wanneer we er tegen de avond op terugkomen, zullen op aangeven van Mimi en - wanneer de schok van de mededeling even verwerkt is - in consensus de saxpartijen van CTTC geschrapt worden wegens toch niet helemaal passend binnen de rest van het arrangement en wegens wat te druk.
Volgt het opnemen van de zangpartijen. Dat vlot aanvankelijk erg. Sadza zingt op een wip zijn dingen op 'Come On Woman' en 'Easy Way Out' in. De problemen beginnen pas als TS haar backing vocalen inzingt. Na enige tijd - met enig frustratie - dringt het door dat er technisch iets fout zit: de opnametoestellen blijken niet geheel synchroon te lopen ! Uren later - gevuld met het nagaan van vanalles en proberen van allerlei oplossingen - gaan we via computer verder en van dan af loopt alles weer vlot: TS zingt nu probleemloos haar dingen in, Sadza doet CTTC, en de gearriveerde Sir A geeft zich in COW (we hopen dat de ondertussen vertrokken Mimi het OK vindt !). Ondertussen doet T nog wat spectaculair snelle dingen met een tamboerijn op EWO.
Wegens het op dat moment al erg gevorderde uur besluiten we de opnames voor die dag te staken. Raf gaat nog even vlug na of de problemen met de synchronisatie kunnen verholpen worden en dat blijkt er goed uit te zien: definitief uitsluitsel volgt later. Raf doet ook een puik voorstel: gezien wegens de problemen de opnames niet afgewerkt zijn, moeten we hoe dan ook nog 'ns 'n avondje terugkomen: die studiotijd zal dan gratis ende voor niets zijn. En da's natuurlijk erg fijn. Wordt vervolgd in de tweede helft van juli.  

12:37 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.