23-06-05

Opnamedagboek - zondag 19 juni 2005

 
Stipt om 10u laden we ons gerief in aan het repetitiekot, vervolgens Mimi ophalen en even bij Sadza passeren, die z'n reservesnaren vergeten was. Tegen de tijd dat we bij Raf van Ganymed arriveren, is het ons al meer dan duidelijk: het een lange en hete dag. Eerste werk is het uitladen, opstellen en microfoneren van de instrumenten, waarbij vooral Mimi en Raf zich nuttig maken - zelf snuiven we de sfeer op en zien we angstvallig de temperatuur gestaag de hoogte in kruipen.
Even over de middag - nadat Sir Ambush, The Seamstresse en Sadza gemoedelijk de lunch gebruikten, terwijl Tremendous met M. en R. zwoegde om de drumklank top te krijgen - kunnen voor echt aan de slag. We starten met 'Easy Way Out' en zijn bij de eerste run-throughs nog wat onder de indruk van de omstandigheden: we spelen gestresst en weinig spontaan. De nodige aanmoedigingen en tips vanuit de controlekamer - al gauw danst een sensuele voluptueuze negerin in onze hoofden rond - maken dat we echter al gauw los komen en na een paar takes hebben we een swingende versie op band staan. One down.
Is dan 'Come On Woman' aan de beurt (na korte tuinpauze: het is nu 50° C in de zon blijkt - en ook in de opnamezolder voelt de hitte erg heet aan). Na aansporing tot extra inleving staat het nummer er na enkele pogingen al mooi op. Two down, one to go. Na een verkwikkende punt terug op zolder blijkt 'Committed To The Cause' een hardere noot om te kraken: toenemend zuurstoftekort zorgt voor concentratiestoornissen, maar we zetten door en leggen een lekker weggroovende versie neer.
Sadza voelt zich - ondertussen is de avond al gevallen - nog fris en speelt meer of minder gezwind de gitaaroverdubs voor 'Easy Way Out' nog in - voor de solo kiezen we voor rock 'n roll-gevoel en minder voor accuratesse. En daarmee zit de eerste opnamedag erop, wordt donderdag acht dagen vervolgt. S.A. en S. spoeden zich in zeven haasten richting voetbalveld en T.S. en T. nemen samen met M. en R. de opruim op zich (waarvoor dank !).
  

12:03 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.