06-06-05

Repetitiedagboek - zaterdag 4 juni 2005

 
Gedisciplineerd als we zijn, spelen we aan het begin van de repetitie bij wijze van simulatie-oefening enkele keren de instrumentale versies van de op te nemen drievuldigheid door. We merken dat dit de strakheid en muzikaliteit van de nummers erg ten goede komt en zijn opgetogen met de zichtbare vorderingen.
Vervolgens gaan we over tot de beluistering van de gitaarpartijen die Sadza in tussentijd heeft ingespeeld op de proefopnames. Dat klinkt allemaal best fijn, maar in het kader van het 'duidelijke-opbouw-in-de-songs'-plan, worden de gitaren in 'Easy Way Out' wat zuiniger herverdeeld en we leggen ook de klankkleur van de verschillende gitaren wat verder uit elkaar.
Tijd om te werken aan de stemmen dan. Als altijd beginnen we met een theoretische reflectie die ons de nodige houvast bezorgt, om dan concreet verder te gaan met de backings op 'Committed To The Cause'. Enkele voorstellen worden beluisterd, de stemmen verdeeld en The Seamstress zingt feilloos zowel backings als koorstemmen in, die trefzeker 'blenden' met wat Sadza eerder al opnam. De backings aan het einde zorgen misschien nog voor enige twijfel, alternatieven worden in de komende dagen uitgedacht.
 
 

12:31 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.