25-05-05

Tourdagboek - zaterdag 21 mei 2005

 
Optreden in Wakken. Wat ? Waar ? Juist ja, in Wakken dus. Eén van de minder makkelijk te vinden dorpjes die het Vlaamse land rijk is. Na een voorspoedige rit over de snelweg, storten Sir Ambush en Sadza zich door toedoen van een wegomleiding in de Westvlaamse jungle. Oeselgem, Olsene, Gottem, Denderhoutem, Machelen, Wontergem, ... we leren het allemaal kennen, maar geen Wakken 'in sight'. Voor de vierde maal genoodzaakt naar hetzelfde rond punt terug te keren, kiezen we ten langen leste de juiste windrichting en we prijzen de hemel dat er maar vier zijn. Op aanwijzen van een autochtone en fanatieke bewoonster van het land blijven we alsmaar rechtdoor rijden, en zo rijden we even later Wakken binnen, waar - jochei - een kermis het dorpsplein leven inblaast.
Tremendous, the Seamstress en Agent Peter zitten op dat moment al lang - zij hadden een wegenkaart bij zich en trokken zich van wegomleidingsborden verstandig niets aan - in de familiaal-hippe lokale frituur. We blijken geld te hebben gekregen om uit eten te gaan. En een aandachtige blik op het toegewezen budget leerde al snel dat het vanavond frietjes zouden worden. We laten ons België's trots in dit jubeljaar flink smaken.
JH Zjuzjup blijkt een aardige keet: de inrichting is gezellig en het toegewezen aantal drankkaarten blijkt bepaald gul te zijn. Het festivalletje - Mini-Rock - vindt buiten plaats in een tent met quasi perfecte geluidsinstallatie. De uitnodigingen voor de gelegenheid blijken erg selectief te zijn geweest, want we treffen enkel een eerder beperkt publiek van muzikale fijnproevers. Wanneer we even na twaalven het podium bestijgen om het festival een waardige afsluiter te bezorgen, hebben we er allemaal meer dan zin in: bier en vogelpiek hebben ons in een tiptop-stemming gebracht. Profiterend van het uitstekende geluid geven we het publiek waar ze recht op hebben: een knal-performance.
Moe maar tevreden - en gauw nog een affiche (puik gedaan echt) meegritsend - rijden we tegen een uur of twee huiswaarts, ditmaal zonder 'sightseeing' en in zo goed als rechte lijn.

16:21 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.