25-05-05

Repetitiedagboek - dinsdag 24 mei 2005

 
Maandagavond jammerlijk nieuws: Tremendous heeft z'n enkel verzwikt terwijl ie speels op het perron een dolle krant achterna huppelde - het ongeluk zit eens te meer in een klein hoekje. Resultaat: Tremendous moet de voet stil houden en 'we find ourselves' gedownsized tot drie voor deze repetitie. Maar we maken van de nood een deugd en besluiten onze fenomenale overzichtschema's voor de op te nemen nummers in gebruik te nemen.
Met stift en lat in de hand brengt Sir Ambush tijdens een intense luistersessie (demo-opnames) op indrukwekkende wijze de structuur van de drie songs foutloos op het muurschema aan. Bij 'Easy Way Out' zit het tempo misschien nog niet helemaal juist. Niettemin toch al enige houvast: het zit ergens tussen de 154 BPM en de 158 BPM.
Vervolgens verzinnen we een complex, maar accuraat codesysteem (genre: S1 = Sax Eén), en we leggen we heel nauwkeurig vast wie waar wat zingt, hoeveel en welke gitaren waar spelen, welke opties er zijn voor percussie-instrumenten allerhande (wie de naam kent van 'dat trillende percussiedingetje dat trrrrr zegt', gelieve die door te mailen - u wint een E.P.), wat onze ideeën zijn inzake 'overall sound', etc.
P.S. Dieptepunt op biervlak: de kratten zijn zo goed als leeg, maar erger nog: aan het einde van de repetitie blijkt het enige blikje dat er nog was, nog halfvol te zijn ! Shame on us !

16:39 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.