11-05-05

Repetitiedagboek - dinsdag 10 mei 2005


Pak nieuws van het opnamefront na het bijzonder informatieve epistel van Tremendous een dag eerder. De plaats van opname lijkt zo goed als zeker studio Ganymed te gaan worden, we nemen alvast een optie op enkele data. Bovendien spreken we af met de technicus van dienst om op voorhand al eens samen te praten over de sound die we willen bekomen, en dit aan de hand van favoriete voorbeeld-CD's. Daarnaast blijkt Mimi het wel te zien zitten om als producer van onze single/demo op te treden. Ook hier worden de nodige verdere afspraken gemaakt.
Op muzikaal vlak werken we vandaag met drie, want The Seamstress zoekt deze week zonniger oorden op in het land van de appelsien. Een geschikte gelegenheid kortom om de basisinstrumentatie van de drie op te nemen nummers te fijntunen. Eerste job: het exacte tempo van de nummers bepalen. Tweede job: de nummers klikvast in het gekozen tempo spelen (leve de clicktrack ! - dood aan de clicktrack !). Punt drie: enkele ritmisch heikele kwesties ophelderen en uitlijnen.
Intensief aan de slag zijnd tikken de uren snel weg en tegen de klok van tienen zijn we geheel horendol gedraaid en moegetergd door het onverbiddelijke klikken (tik-tik-tik-tik-tik-...). Het wordt oefenen, maar ... er is alweer vooruitgang geboekt !

13:44 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.