26-04-05

Tourdagboek - vrijdag 22 april 2005

 
Een gezellige avond in de Porter House Irish Pub. Ze hebben er een abonnement op Canal+ zodat we ons favoriete match van de week (Anderlecht-Standard) niet hoeven te missen. Het wordt zowaar een spannend doelpuntenfestival en daar kunnen we als toeschouwers alleen maar blij om zijn. Ondertussen komt er ook best wel wat volk binnenlopen, waaronder nogal wat oude bekenden. We klokken af op iets rond de dertig man.
De set loopt goed, we hebben er duidelijk zin in en daar kunnen Sadza's stemproblemen niets aan veranderen (de aprilse grillen eisen hun tol onder vorm van een lichte voorjaarsverkoudheid). Als 'standout cuts' van de avond kunnen we misschien vernoemen 'Easy Way Out' - waarvan een toeschouwer zich achteraf het refrein nog blijkt te herinneren - en de contemplatieve ballade 'Anyday Rain', smaakvol ten berde gebracht door een geëmotioneerde Sir Ambush.
Hoewel op het vlak van de E.P.-verkoop achteraf geen successen worden geboekt (tja, loopt de platenindustire niet overal terug ?), blijken de mensen na afloop toch enthousiast en tevreden (of in elk geval: hoffelijk en beleefd): we slaan alsjemenou een bisnummer echter af om de groep na ons niet in tijdsnood te brengen (bovendien wachten er talrijke grote glazen Kilkenny !). Content keren we na de lokale bieren eer aan te hebben gedaan naar onze haardsteden terug.

10:01 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-05

Repetitiedagboek - dinsdag 19 april 2005

 
Een doordeweekse repetitie. Eerst even de set voor vrijdag doorspelen en dat lukt vrij aardig, met enigszins beperkt enthousiasme misschien, maar technisch zit alles top. We rekenen erop dat de chemie van de wisselwerking met het publiek ons aanstaande vrijdag wel zal opzwepen tot ongekende muzikale hoogten. Duimen maar.
In de pauze maken we nieuwe plannen voor de toekomst. We zijn het er over eens dat onze nummers over het algemeen met nog duidelijkere contrasten mogen ingekleurd worden. Conclusie in eerste instantie is dat we aan de ene kant een aantal nummers 'the treatment' zullen geven (arrangementen uitvlooien), en aan de andere kant voor extra technische steun onder de vorm van volume-pedalen zullen zorgen.
De machine van de op stapel staande studio-opname is ondertussen ook in gang gezet: vermoedelijke producer Mimi beluistert alvast 'ns onze recente E.P. en bekijkt wat de mogelijkheden zijn.
Tijd voor nog wat muzikale actie dan, waarbij we onze nieuwe plannen in de praktijk omzetten. 'Love Of The Land' - waaraan de werkzaamheden opnieuw opgenomen worden - wordt aan een nauwkeurige analyse onderworpen en we denken een gebalanceerd en heldere verdeling van de stemmen en instrumenten over het geheel van het nummer uit. Niet ontevreden zijn we, nu alles nog lekker soepel krijgen. 
P.S. We zijn zo druk bezig dat we onze blikken vrienden zowaar uit het oog dreigen te verliezen (maar 'in the nick of time' grijpt Sir Ambush kordaat in). 

10:50 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-05

Repetitiedagboek - 14 april 2005

 
Iedereen is terug in Gent, dus we kunnen terug aan de slag. Sir Ambush vertelt uitgebreid over z'n Cubaanse missie, die tot doel had de lokale rum- en sigarenproductie een extra boost te geven. We kunnen vaststellen: mission accomplished. Tremendous dan weer ging onder het mom van wetenschapsbeoefening op whisky-proeverij in de Schotse hooglanden. Besluit van het relaas: dit smaakt naar meer.  
Over naar de muziek dan, want daar draait het toch allemaal om. Met twee optredens in het verschiet, achten we het raadzaam om onze playlist maar 'ns door te spelen. Hoewel met de nodige vergetelheden en wat stramheid hier en daar, slaan we er ons wonderwel doorheen op een best aardige manier. De paar weken verlof hebben alleen maar goed gedaan. 
Volgt een lange praatronde waarbij we de koers voor het komende half jaar uitstippelen. We beseffen dat we nood hebben aan een professioneel opgenomen song. Zodoende beginnen we uit te kijken naar een fijne studio en vatten we alvast de discussie aan over welk nummer we zullen opnemen. Suggesties welkom. Zou ook fijn zijn: wat meer optredens. Dus: volgt in de herfst een showcase voor geïnteresseerde organisatoren (jeugdhuizen, café's, festivals), met dan ook een voorstelling van de single. Heerlijk toch dat plannen maken.
P.S. Ook ditmaal zijn het die blikken keizertjes die ons van de nodige bruisende inspiratie voorzien. Wat er allemaal van wordt, zie de volgende aflevering.
 
 

09:52 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-05

Songtekst van het moment - Good Good Girl


She's a good good

A good good girl

And he's a good boy

They're gonna raise a family together

 

She quit smoking

He cut his drinking

Now that's the way

To do it - right on and no regrets

 

Hope they make it alright

Sure they'll make it alright

 

Life - make it

Love - make it

Whatever comes you better take it

 

She's a good good

A good good girl

And he's a good boy

I feel real happy for the both of them

 

She's a brave woman

And he's a strong man

A lovely home

For a sweet little cute darling baby

 

Oeh - I kinda envy them

A slight feeling of jealousy

 

Life - make it

Love - make it

Whatever comes you better take it

 

Oeh - such a long long way to go

But eventually you get where you need to be
09:57 Gepost door The Fresh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |